Totalt 24 personer er evakuert fra området rundt Skatestraumtunnelen etter en tilhenger med 16.500 liter bensin eksploderte i tunnelen.

Magni Brannsøy ved Alarmsentralen i Florø sier at hittil 17 personer er evakuert fra Hauge-siden av tunnelen, og én person fra Rugsund-siden. Hun var ikke kjent med at brannvesen evakuerte folk fra Hunskår-området.

Politiet melder om at seks personer er evakuerte fra havna ved Rugsund, og tre personer er evakuerte fra hus som ligger øst for tunnelen.

Idar Johan Fimland og familien fikk beskjed fra brannvesenet om at de måtte evakueres fra boligen på Hunskår i Bremanger kommune som følge av eksplosjonen i Skatestraumtunnelen.

Familien ferierer på Hunskår og er vitne til den massive røykskyen som siden 10.30-tiden har kommet ut av den undersjøiske tunnelen.

Seks personer er sendt til Førde sentralsjukehus etter å ha pustet inn røyk, melder politiet. Ingen er hardt skadd.

Ulykken skjedde etter at tilhengeren løsnet fra en trailer. Traileren skulle frakte bensin fra Måløy til Florø, og tilhører Måløy Havneservice, ifølge NRK.

Det var sjåfør Tore Myrestrand som selv meldte fra til brannvesenet.

- Jeg så hengeren eksplodere mens jeg slo alarm, sier sjåføren til Firda.

Bergens Tidende melder om at hengeren skal ha løsnet cirka 300 meter inne i tunnelen, som er 1,9 kilometer lang. Den går 91 meter under havet på det dypeste.

Har du foto, film eller tips? Kontakt oss på 57 84 90 15 eller fjt@fjt.no