– Et samlet rekrutteringsutvalg vil anbefale at Terje Heggheim får tilbud om stillingen som prosjektrådmann, melder rekrutteringsutvalget fredag.

Utvalget, som består av Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap), Flora-varaordfører Jan Henrik Nygård (V) og en tillitsvalgt fra hver av kommunene Vågsøy og Flora, møtte Terje Heggheim i Florø torsdag.

53-åringen var en av tre søkere til stillingen som prosjektrådmann/rådmann. De øvrige var Daniel Dyakov (32) fra Rogaland, som på sin LinkedIn-profil var oppført som en arbeidssøkende drosjesjår, samt Thorbjørn Gaarder. Han ble av Dagbladet i 2013 ble omtalt som «Norges ivrigste jobbsøker» etter å blant annet ha søkt på stillingene som politimester i Oslo, skattedirektør, flere rådmannstillinger, direktør ved Universitetet i Oslo, generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjef for Brønnøysundregistrene.

Rekrutteringsutvalget så ikke behovet for å møte noen av de to andre søkerne til stillingen.

I sin tilråding til fellesnemda, som førstkommende tirsdag skal behandle rådmann-spørsmålet, beskriver rekrutteringsutvalget deres anbefalte kandidat slik:

Terje Heggheim er fødd 04.05.1964, sambuar, har 1 barn og er busett i Florø. Han har utdanning frå forsvaret, ferdig med krigsskulen i 1989. Vidare har han tilleggsutdanning frå Tromsø lærarhøgskule (administrasjon og leiing), Styrekompetanse I og II frå BI, og han har gjennomført deler av mastergradsstudie i samfunnsplanlegging og leiing ved Høgskulen i Volda.

I perioden 1989 til 1994 hadde han ulike stillingar i forsvaret. Då han blei tilsett i Flora kommune i 1995 som personalsjef, kom han frå stilling som økonomisjef for Distriktskommando Vestlandet. I 2004 blei han tilsett i stilling som kommunalsjef i Flora. I mellomtida hadde han og vore 1 år i Kosovo for NATO.

Terje Heggheim blei konstituert som rådmann i Flora i september 2008 og fast tilsett i stillinga i april 2009.