– Det var rett og slett kjempegøy, og en helt fantastisk kveld da vi ble kåret til årets lokalavis. Nå skal vi absolutt ikke hvile på laurbærene, men bruke dette til å bli enda bedre og gi leserne enda mer av det de vil ha, sier redaksjonssjef Svanhild Breidalen som også har fungert som redaktør sammen med Erling Wåge siden 2017.

Nå har hun gått tilbake i rollen som redaksjonssjef på full tid og gleder seg til å få mer tid til å utvikle de redaksjonelle produktene videre.

– Fjordenes Tidende har tatt mange riktige grep de siste årene, og nå skal vi bare bruke dette som inspirasjon til utvikle oss videre.

Svanhild Breidalen og Erling Wåge måtte opp på scena to ganger for å motta priser til mediehuset. Foto: Kjellrun Åsebø

Jobber også godt med papiravisa

I juryens begrunnelse ble også papirutgaven til Fjordenes Tidende trukket fram som et premiumprodukt med kvalitet i både omfang og innhold.

– Mange snakker om den digitale satsingen, og vi vant jo også en pris for dette nå, men vi vet meget godt hvor glade våre lesere er i papiravisa. Den lever i beste velgående, og tidligere redaksjonssjef Jo Carlson gjorde et svært godt utviklingsarbeid da han jobbet fram den papiravisa vi fremdeles ser konturene av i dag, sier Breidalen.

Litt av grunnen til at redaksjonen har holdt seg i konstant utvikling er ifølge Breidalen tidligere redaktør Erling Wåge.

– Han har aldri har vært redd for å gjøre noe nytt eller prøve noe for første gang. Det var for eksempel grunnen til at vi plutselig sendte direkte fra valgvaken i Førde under stortingsvalget. Da hadde noen fått ideen i lunsjen fredag, og tre dager senere sendte vi tre timer direkte fra valgvaken med rundt ti gjester i studio, anker, co-anker og tekniker, mens resten av redaksjonen produserte nettsaker fra Måløy, sier hun.

Breidalen skryter også av markedsavdelinga med Rune Henden i spissen.

– De er gode rådgivere, kreative og framoverlente, sier hun, og viser til at dette også var noe juryen hadde merket seg.

Redaktør i Firdaposten, Svend Arne Vee, gratulerte Svanhild Breidalen og Fjordenes Tidende med å ha vunnet den gjeveste prisen.– Vi setter kjempestor pris på Firdaposten som konkurrent, kollega og samarbeidspartner, sier Breidalen. Foto: Kjellrun Åsebø

– Gull verdt

Marianne Solheim Rotihaug, journalist og nettsjef i Fjordenes Tidende, mener Breidalen er svært viktig for lokalavisa.

– Med sin kompetanse og erfaring er Svanhild gull verdt for Fjordenes Tidende. Både som tidligere konstituert redaktør, og nå redaksjonssjef og journalist, bidrar hun sterkt til at Fjordenes Tidende hver dag leverer store og små nyheter på fjt.no til alle de gode leserne vi har i hele dekningsområdet vårt. Med et spesielt tilleggsansvar for papiravisa sørger hun, sammen med resten av mediehuset, for at leserne får nærmere 70 sider med nyheter, reportasjer og annonser hver uke, sier hun.

– I tillegg er hun en super kollega som bidrar til et fantastisk arbeidsmiljø i Norges beste lokalavis, smiler Solheim Rotihaug.

Svanhild Breidalen og Erling Wåge på scena for å motta prisen for årets lokalavis. Foto: Bengt Flaten /Fjordingen
Litt av avisbordet med lokalaviser under LLA sitt arrangement i helga. Foto: Kjellrun Åsebø

– Ikke kommet over natta

Erling Wåge, som har vært redaktør for Fjordenes Tidende i 20 år, fram til 1. oktober i fjor, var veldig stolt av prisen.

– Dette er ikke en pris som kommer over natta. Dette er resultatet av langsiktig og målrettet jobbing over flere år for å gjøre oss mer tilgjengelige for leserne. Det er gjort i samarbeid med en smart og kreativ stab som vil mye, både på redaksjon og marked, sier Wåge.

Det var god stemning etter at Fjordenes Tidende opplevde et prisdryss under pressefesten. Foto: Kjellrun Åsebø

Den nye redaktøren som startet 1. februar, Håvar Fagerli, er også veldig stolt av medarbeiderne sine.

– De jobber knallhardt hver dag for å lage et best mulig produkt for leserne og annonsørene våre. Det kjennes godt at dette arbeidet blir lagt merke til, og at det resulterer i pris og hederlig omtale fra Landslaget for lokalaviser, sier han.

Fjordenes Tidende fikk også premie for dagens beste idé til utvikling og nytenkning sammen med tre kollegaer fra Hallingdølen, Raumnes og Nordre. Her var det Kjellrun Åsebø som deltok og som stod for visuell utforming av ideene de kom fram til sammen. Foto: Svanhild Breidalen

Takker lesere og annonsører

Avisbransjen er hele tiden i utvikling og denne prisen motiverer de ansatte i Fjordenes Tidende til å stå på videre og bli en enda betre lokalavis både på nett og papir, ifølge Fagerli. Uten lesere og annonsører er det vanskelig å lage ei god lokalavis.

– Jeg vil derfor takke både lesere, annonsører og samarbeidspartnere for et godt samarbeid så langt. Vi gleder oss til det videre samarbeidet, og vi håper selvsagt å få enda flere med på laget framover, sier han.

Den nye redaktøren røper at det blir en kort felles frokost mandag og kake etter deadline på papiravisa.

Redaktør i Fjordingen, Bengt Flaten, gratulerer Svanhild Breidalen og resten av Fjordenes Tidende. – Vi har eit tett og godt forhold til Fjordingen og tipsar kvarandre om gode saker, seier Breidalen. Foto: Kjellrun Åsebø

Premiedryss til lokalavisa

Under pressefesten lørdag vant Fjordenes Tidende følgende priser som de tok med tilbake til mediehuset i Måløy:

– Årets lokalavis

– Digital satsing: hederlig omtale

– Dagens beste idé