I dag åpner Bygger'n Måløy sitt nye trelastlager. Daglig leder Vegar Dalelv takker kundene for tålmodigheten.

– Vi har jo hatt lager tre-fire steder i Vågsøy. Det har vært frustrerende for både oss og for kundene, og ført til både ekstraarbeid og at en ikke alltid har hatt god nok oversikt, sier Dalelv som takker kundene for å ha vært tålmodige med dem i denne perioden.

Men nå kan den daglige lederen endelig tilby kundene det han har ønsket lenge – ett lager på ett sted der kundene får hentet alt de trenger.

– Ja, nå er alt samlet på én plass. Fra mandag betjenes alle våre lagertjenester fra Skårastranda, sier han fornøyd.

Spare tid og penger

For Dalelv gir omorganiseringen mange positive effekter.

– Vi sparer for det første mye tid. Og vi merker selvfølgelig den økonomiske fordelen ved å slippe å leie tre-fire steder. Men det aller beste er nok at vi kan sende kundene ett sted der de får det de skal ha.

Lageret var egentlig planlagt på Intercomterminalen i Måløy, men her satte kommunen foten ned. Dalelv har forstått det slik at de ikke ønsket denne typen aktivitet der.

Men han er godt fornøyd med erstatningen.

– Det fungerer veldig fint. God beliggenhet, god tilkomst og parkering. Det har tatt litt lengre tid å få det ferdig, men nå blir det en ny hverdag.

Med flytting til Skårastranda, kunne Dalelv sette opp et bedre bygg. I stedet for en rub-hall er det nå satt opp et bygg i tre, større enn det som var planlagt på terminalen.

– Her er det 640 kvadratmeter grunnflate. Og det er et mye bedre bygg å jobbe i på alle måter, sier han.

To personer er ansatt på fulltid for å betjene lageret, og åpningstidene er også utvidet

Gode tall

Siden Dalelv ble del av Bygger'n-kjeden for litt over et år siden, ser han god utvikling i omsetningen.

– Vi har økning i forhold til samme periode i fjor.

– Hva har det hatt å si for bunnlinja?

– Vi har ikke fått tallene ennå, men har positivt budsjettavvik hittil i år, og håper og tror på ytterligere vekst som følge av investeringen, sier Dalelv, som er i innspurtsfasen med å få åpnet lageret til mandag.