Flere innbyggere i Vågsøy og Flora, som har sagt nei til en sammenslåing av de to kommunene i den pågående innbyggerundersøkelsen, har onsdag blitt oppringt med oppfølgingsspørsmålet om de også hadde vært negative om Bremanger kommune var en del av sammenslåingen.

Det bekrefter plansjef Rolf Bjarne Sund i Flora kommune overfor Fjordenes Tidende onsdag ettermiddag.

– Det er et oppfølgingsspørsmål til dem som har svart nei om det hadde gjort noen forskjell om Bremanger var med, sier Sund. Han forklarer at det var idag onsdag det ble besluttet at selskapet Sentio Research skulle ringe opp igjen et utvalg av dem som har sagt nei til en sammenslåing.

– Vi vurderte opprinnelig om vi skulle stille spørsmål om Bremanger i undersøkelsen, men valgte da å ikke gjøre det. Under og etter folkemøtene har vi fått tydelige tilbakemeldinger på at det betyr noe for folk om Bremanger er med (i kommunesammenslåingen).

– Hva ønsker dere å oppnå ved å stille oppfølgingsspørsmålet?

– Vi vil høre om de signalene vi har fått stemmer. Det er ikke ment som noe press ovenfor Bremanger, sier Maurstad.

– Er det ment som press ovenfor Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Stortinget?

– Nei, vi skal ikke fronte bruk av tvang på Bremanger på noen måte, sier ordføreren, som understreker at de ikke er blitt gjort kjent med hva som har kommet frem i innbyggerundersøkelsen så langt.

Vågsøy Rødt, som var imot innbyggerundersøkslesen i utgangspunktet, har onsdag kveld gitt klart uttrykk for hva de mener om at man velger å stille et oppfølgingsspørsmål:

– Dette er uakseptabelt og rent lureri. At kommunen endrer premissene for undersøkelsen i etterkant er sjokkerende. At de politiske partiene ikke engang blir informert er enda verre, skriver partiet på sine Facebook-sider.

Resultatene fra innbyggerundersøkelsen er ventet fredag ettermiddag.