Kristine Inselseth fra Måløy, som er student i Brisbane i Queensland, merka ingen ting til syklonen som feide inn over den australske delstaten onsdag. Men ødeleggelsene etter den voldsomme flommen som ramma byen i januar er tydelige.

Det var onsdag kraftig vind og regn i kystområdene i Queensland, og titusenvis av innbyggere i de nordlige områdene hadde på forhånd evakuert heimene sine. Ved midnatt onsdag traff syklonen Yasi nordkysten med en vindstyrke på over 80 meter i sekundet, og forårsaka store skader. Ifølge avisa Brisbane Times blei hundrevis av hus ødelagt og båter blei kasta rundt som leiketøy. Noen steder var det problemer med vannforsyning og strøm, og mye av mobiltelefonnettet falt ut. Det var torsdag ikke meldt om omkomne, men to personer var savna.

I Brisbane, som ligger lenger sør i delstaten, merka en mindre til uværet denne gangen, noe studenten Kristine Inselseth fra Måløy er glad for. Hun kom til Brisbane mandag, for å studere et semester på The University of Queensland (UQ).

- Vi har heldigvis ikke merka noe til syklonen her i byen, men det er meldt mer dårlig vær de kommende dagene. Og da det var oversvømmelse her forrige måned var det mange bygninger som blei ødelagt. Spesielt i området ved elva ser vi ødeleggelsene. Det ligger biler og vrakgods i elva, og opprydningsarbeid pågår, sier 20-åringen.

Hele saken står i papiravisen fredag 4. februar.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.