– Silda har gitt meg så utrolig mye. Da jeg først fikk muligheten til å overta Skjærbuda, ønsket jeg å gi noe tilbake til Silda, sier Charlotte Tytingvåg (20).

Fra nyttår av tar hun over driften av Skjærbuda. Med det kommer gjestene til å merke forandring, men det vil fortsatt være sesongåpent.

– Det vil bli en del forandringer, forhåpentligvis til de bedre. Jeg har snakket med Thomas Hagen (som driver Vågsøy Adventure, journ.anm.) om å opprette en folkepakke eller turistpakke, hvor en kan ta en weekendtur til Silda med mat på Skjærbuda og bo her over helgen. I tillegg er jeg i dialog med Klosterbåten om å kjøre turistene til Silda for noen timer, forteller hun.

I tillegg til å være daglig leder kommer Tytingvåg til å jobbe som kokk på Skjærbuda også. Ansatte har hun allerede skaffet.

– Det var det første jeg gjorde da jeg fikk tilbudet om å overta. Jeg er spenn klar, og det er veldig spennende, sier hun fornøyd.

Visittkort, logo og ansatte er i boks. Nå gjenstår det bare å etablere bedriften. Til tross for å «bare» være 20 år, er hun klar for utfordringene som venter.

– Jeg har vært daglig leder for en ungdomsbedrift, og har i bakhånd sjefsrolle-erfaringen. Jeg føler meg klar, sier hun.

De siste tre årene har 20-åringen jobbet som sesongarbeider hos Skjærbuda.

Den 29. mars starter hun opp for fullt. Da blir det åpningsfest med Steinar Engelbrektson som spiller opp til dans.

Hele saken står i papirutgaven mandag 7. oktober.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende