Det er ingen tvil om at det lokale publikummet setter pris på Måløy Musikklags dansegalla. Ei heller i år da musikklaget lørdag serverte sin 26. dansegalla i rekken.

Alle 374 bordplasser var solgt, og folk koste seg med Havets festbord, konsert og dans. Både de nye og de mer erfarne dansegallasolistene fikk mye ros, og adjektiv som "fantastisk" og "imponerende" satt løst.

For musikklaget er dansegallaen et av årets største løft, men det er også et de tar med glede når responsen er så god.

- Det er en fantastisk gjeng dette, som gjør hjemmeleksa si. Jeg har ikke vært bekymret for at dette skulle gå galt i det hele tatt. Og etter generalprøven var jeg 100 prosent sikkert på at det ville gå veldig bra, smiler Arve Hjelle i musikklaget.

Han er rørt og glad for at lokalpublikummet stiller opp.

- Ja, vi har tenkt litt på det og vært spente, for en konkurrerer etter hvert med mange arrangement og artister på nasjonalt nivå. Men dette, et show basert kun på lokale krefter, der alle gjør dette på dugnad, viser at en ikke behøver å reise sør for Sinsen-krysset for å få god underholdning. Vi har mange å plukke av her lokalt.

- Så da tenker du at det blir en dansegalla nr. 27 også?

- Nå skal jeg lade batteriene en uke, det er cirka den tiden det tar, så begynner nok tankene å kverne igjen. Den som lever får se, ler Hjelle, som også fikk overlevert blomster for sin innsats for musikklaget over 40 år.

Les hele saken om Dansegallaen i papirutgaven av Fjordenes Tidende tirsdag.