Innbruddstyver stjal hele musikkanlegget til Viltkoret. – Unødvendig og trasig, sier formann Ståle Sandal.

Det var natt til tirsdag at innbruddstyvene stjal anlegget fra Viltkorets lagerrom i Nordfjordhallen.

Men situasjonen endte heldigvis godt for Vågsøy-koret, som samme dag kunne hente lydutstyret fra lensmannskontoret i Måløy. Anlegget hadde en verdi på rundt 30.000 kroner, og besto blant annet av høyttalere, mikrofoner og miksepulter.

Fikk alt tilbake

Rundt 9.30-tiden tirsdag morgen pågrep nemlig politiet de to mistenkte i saka og beslagla Viltkorets musikkutstyr, i tillegg til flere kioskvarer de hadde røsket med seg fra Nordfjordhallen. De mistenkte er to menn fra Nordfjord, og begge er i 30-årene.

– Vi er glade for at vi fikk utstyret tilbake, sier formann Ståle Sandal i Viltkoret. Innbruddstyvene tok også med seg en pappeske med godteri og kaker, noe som både Sandal og nestformann Ottar Svarstad synes er underlig.

– Jeg skjønner ikke poenget, sier Sandal.

Styremedlemmene er begge glade for at de fikk utstyret tilbake såpass kjapt, ettersom to av korets medlemmer skal låne lydanlegget til bryllupet sitt neste helg.

– Etter det vi kunne se var det heller ingen skader på anlegget. Vi har ikke testet lydutstyret etter at vi fikk det tilbake fra politiet, men det var ingen ytre skader, sier Sandal.

Forbauset over tyveriet

Verken Sandal eller Svarstad forstår hvilket motiv innbruddstyvene hadde.

– Hva de har vært på jakt etter her, det vet jeg ikke. Vi har heldigvis ikke så mye av verdier her, bortsett fra musikkanlegget og et piano. Og pianoet lot de stå, sier Sandal. Ifølge politiet brøt tjuvene seg inn gjennom kafeen i Nordfjordhallen.

De brøt deretter opp flere dører før de kom fram til lagerrommet til Viltkoret. Det var vaktmesteren i Nordfjordhallen som ringte og ga Sandal beskjed om innbruddet.

– Da jeg fikk den beskjeden tenkte jeg at det var både unødvendig og trasig at noe slikt hadde skjedd, sier Sandal.

– Nå er det verst for gjerningsmennene, for vi har fått våre verdier tilbake, legger han til.