Svanhild Mosebakken (52) begynte i jobben som rådmann i Vågsøy tirsdag.

- Jeg er blitt godt mottatt, og været var absolutt på min side den første dagen. Jeg har vært innom Måløy et par turer før, etter at jeg blei ansatt, og jeg har gleda meg til å begynne i jobben, sier den nye rådmannen når vi møter henne på rådmannskontoret onsdag formiddag.

Hun forteller at den første dagen gikk med til et møte om den pågående streiken, forberedelser til kommunestyret onsdag og å få det tekniske til å fungere.

Det er 37 kommuneansatte i Vågsøy som er ute i streik nå. Mosebakken sier at det foreløpig ikke har fått noen store konsekvenser, bortsett fra at barnehagene er rein oppbevaring og ikke noe pedagogisk tilbud akkurat nå.

- Det vi følger mest nøye med på er det som gjelder liv og helse, og da tenker jeg på pleie og omsorg, sier hun.

Mosebakken vet at det er rikelig med nye utfordringer å ta fatt på i sin nye kommune. Men det tar sjølsagt litt tid å sette seg inn i en ny organisasjon, bli kjent med ansatte og politikere, og bli "varm i trøya". Men rådmannsjobben er ikke ny for henne, for hun har fire års erfaring i tilsvarende jobb i Nord-Aurdal, der Fagernes er adminstrasjonssentrum.

Der var det ifølge NRK Hedmark og Oppland store konflikter i forbindelse med økonomistyringa, fordi 2009-budsjettet endte med et overskudd på 13 millioner kroner, mens det var forutsatt et underskudd på 10 millioner.