På Bryggen Panorama i Måløy er det mange tette relasjoner blant arbeiderne. Flere av dem er far og sønn.

– Det er veldig artig, men helt tilfeldig, sier Kent Rune Bugjerde i entreprenørselskapet UNU AS.

Han og sønnen Saron er en av til sammen sju familiekonstellasjonene som jobber sammen på arbeidsplassen i Måløy sentrum.

– Det er veldig kjekt å jobbe med familie, men vi er nok strengere mot våre egne. Vi forventer mer, og gir snarere beskjed om det er noe vi ikke er fornøyde med, sier Bugjerde.

UNU er hovedentreprenør under byggingen av det nye leilighetsbygget Bryggen Panorama i Måløy. Med seg på prosjektet har de lokale underleverandører som Sætren Installasjon AS, Isovent AS og Husevåg Rør AS.

Tette bånd på arbeidsplassen

Fra alle de fire selskapene er det flere familierelasjoner som jobber under samme tak på Bryggen Panorama.

Slik blir Bryggen Panorama når leilighetsbygget står ferdig. (Illustrasjon: Nordwest 3D)

Foruten Kent Rune Bugjerde og sønnen Saron er det tre andre familiekonstellasjoner fra UNU: Trond Hamre og sønnen Even, Jan-Ole Eikås og sønnen Mathias, og ikke minst Arve Idar Utnes, som jobber på samme arbeidsplass som både kona Torunn, sønnen Anders og broren Asbjørn.

– Det er mange tette relasjoner i bedriften, sier Arve Idar Utnes. Fra Husevåg Rør jobber både Olav Nydal og sønnen Kristian på Bryggen Panorama. Det samme gjør brødrene Tore og Eirik Rylandsholm. Johnny Husevåg og sønnen Aleksander i Isovent er også med på utbyggingen av de nye leilighetene.

Åtte familiekonstellasjoner

Sætren Installasjon har også tette familiebånd på arbeidsplassen. Einar Rune Sætren og sønnen Kristian er begge involvert i prosjektet. Einar Rune sin andre sønn, Anders, er også med, men som lærling for UNU.

Har jobbet sammen før

Valget om å bruke lokale underleverandører var helt bevisst fra UNU sin side. De samme fire bedriftene samarbeidet nemlig om utbyggingen av Måløy Brygge på 90-tallet. Men det at det denne gangen skulle føre med seg så mange familierelasjoner var imidlertid helt tilfeldig.

Følger i fotsporene

Det var Sætren som først påpekte de forskjellige familierelasjonene på arbeidsplassen. Han jobber med sine to sønner, Kristian (Sætren Installasjon) og Anders (UNU).

– Vi hadde ikke tenkt på det før. Einar Rune har jo med seg to sønner, og jeg har en sønn her, og når vi så nærmere på det, så ble det flere og flere familiekonstellasjoner, sier Kent Rune Bugjerde i UNU.

– Nå som den ene sønnen min også er elektriker, blir han den fjerde generasjonen innenfor det yrket i vår familie, sier Sætren.

Bryggen Panorama er prosjektert til å stå ferdig våren 2017. Fredag meldte UNU at nok en leilighet i bygget er solgt og at de har fire leiligheter igjen til salgs.