fredag 21.09 2018

Helgens lokalfotball:

Duket for fotballdrama i Bremanger

Har fått inn søkjarar

Bremanger kommune vil tilsetje ein femte lege for å avlaste arbeidsmengda til legane i kommunen. Søknadsfristen gjekk ut 2. september, og no er kommunen i gong med å sjå gjennom dei ulike søknadane.

torsdag 20.09 2018

Gler seg over at fleire vel marine fag

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) var full av framtidstru etter å ha besøkt lærlingar og elevar ved dei «blå faga» ved Måløy vidaregåande skule.

Må velge mellom Flora eller Stryn

Nordfjord Havn ønsker ingen sammenslåing med Flora Hamn etter at Stryn nå truer med å melde seg ut av havnesamarbeidet.

– Ingen grunn til bekymring

Frå Måløy kan ein sjå plastforhenget på Måløybrua blafre i vinden. Consolvo AS fortel at det ikkje er noko grunn til å bekymre seg.

Likestilt:

– Det er som å bu midt i eit måleri

– Her føler ein seg fri som fuglen. Det er ein vanvitig natur her, frå fjorden og rett opp dei høgaste toppane, seier Ivonne Kroken Ekremsæter.

Kavringen:

Kjenner du disse fiskebåtene?

Kavringen var det gamle kallenamnet på avisa. Det fikk den fordi mange meinte den var så tørr at den måtte lesast med kaffi til. På 1960-talet hadde avisa ei kommentarspalte kalla Kavringen til kaffen.

Dagens ansikt:

– Meininga med livet er å ta ein dag av gongen

Måtte dirigere brutrafikken

Restane etter den tropiske stormen Helene førte til mange utrykkingar for Vest politidistrikt. Allereie natt til onsdag hadde politiet motteke totalt 133 meldingar om ulike naturskadar i landsdelen.

Kjenner ikkje årsaka til brannen

Politiet veit førebels ikkje årsaka til at det tok til å brenne i ei leilegheit i Måløy onsdag ettermiddag.

onsdag 19.09 2018

– Må jobbe med dødelegheit og sjukdom i oppdrettsnæringa

Regiondirektør Asgeir Hasund i Marine Harvest meiner kampen mot høg dødelegheit og sjukdom må prioriterast i oppdrettsnæringa framover.

Fiskeri- og havbrukgskonferansen:

Har mista 480 arbeidsplassar i fiskeindustrien på 15 år

Forskar Audun Iversen la fram statistikk på Havbrukskonferansen som viser at talet på arbeidsplassar i fiskeriindustrien i Vågsøy er redusert frå 730 til 250 på 15 år.

Sikrar bruarbeidet mot orkan

Onsdag kveld og torsdag morgon er det venta sterk vind på kysten. Consolvo AS, som arbeider med å renovere Måløybrua seier dei er godt førebudd på den sterke vinden.

3

Utvidar geitehald til sal av kjøt

– Vi begynte med geitehald for å ta vare på kulturlandskapet, så får vi håpe vi kan tene litt på å selje kjøt òg, fortel Roy Cato Edvardsen frå Rugsund i Bremanger.

tirsdag 18.09 2018

Leiar:

– Staten må syte føre at fylka er i stand til å halde ved like vegane

15

Fiskeri- og havbrukskonferansen:

Stakk av med sigeren i sjømatutfordring

Måløyværing Trine Hamre og gruppa Marine Voice stakk av med sigeren etter den marine bootcampen Sett sjøbein.

7

Har dobla leselysta

196 vågsøybarn har brukt sommaren på å lese heile 2.105 bøker – totalt 235.467 sider. Og Rowan Abraham Morken (9) har lest flest sider av alle.

Står klare til å bygge nytt

Mens Maaløy Seafood venter på at årets makrellsesong skal starte for fullt, har de startet planleggingen av et nybygg som skal stå klart til neste sesong.