tirsdag 15.10 2019
5

Klart for Heim i haust

Vil la dei lokale aktørane skinne under heimflyttingsfestivalen

Det vil alltid vere synleggjering av lokal kultur, lokale moglegheiter og suksesshistorier som er hovudfokuset for heimflyttingsfestivalen Heim i Haust. Den 12. i rekka går av stabelen torsdag til laurdag.

Skal sitte i hovudutval for opplæring og kompetanse

– Det blir viktig for meg å vareta ein desentralisert skulestruktur

Sigurd Reksnes (Sp) frå Eid vart i fylkestinget tysdag vald som medlem i hovudutval for opplæring og kompetanse i Vestland fylkeskommune. Han vil kjempe for den desentraliserte skulestrukturen.

Ser berre fordelar med at fagmiljøet innan design og kommunikasjon veks

Jon Frogner i Maskinen AS omtaler designstudioet Blåmyra som konkurrent og samarbeidspartnar. Han meiner det berre er bra at fagmiljøet innan design og kommunikasjon veks i Selje.

Venter storinnrykk av grønnkledde

Med over tusen soldater i sving, vil vi snart kunne oppleve den største militærøvelsen på mange år i vår region.

Har gjennomført forstudie

– Ei utbygging her vil løne seg

Ein forstudie konkluderer med at det vil vere fornuftig å etablere fjordvarmeanlegg i Selje og på Leikanger.

mandag 14.10 2019
2

Fekk motorstopp og sperra fylkesvegen i mange timar

9

Femdoblar butikkarealet

I full gang med å utvikle både eigen butikk og sentrum

Verlo er i full gang med utviklinga av den tidlegare Firda Canning-eigedomen og tek sikte på å opne ein topp moderne butikk på 500 kvadrat, ei femdobling av butikkarealet, i løpet av neste år.

Vil at administrasjonen i Kinn ser på Nordfjordbad-saka

Da formannskapet i Kinn fekk saka om organisering bygg og driftsform for Nordfjordbadet på bordet ønskte dei ei vurdering av saka frå Kinn-administrasjonen.

Fekk inn nær 30.000 til ALS-forskning

Familie og venner stilte opp på konserten til Ingvill Førde Torvanger der inntektene gjekk til forsking på sjukdommen ALS.

Snart får bygda kafeen tilbake

Mange har savnet et lokalt møtepunkt etter at Café Havbris i Selje så seg nødt til å legge ned. Det ville Dieter Schürer gjøre noe med. I november åpner han ny kafé under nytt navn: Selja Stova.

Sette punktum for TMFK

FOTBALL (Tornado Måløy-Årdal 1-2): Medan bortelaget jubla over å ha blitt seriemeistrar i kretsligaen gjekk Tornado Måløy- spelarane av bana for siste gong på Måløy stadion.

Håpar å vere med og bidra til at laget kan ta nye steg neste år

FOTBALL (Førde-Eid 1-1): Dan Jøran Hafsås har planar for korleis Eid kan utvikle seg fram mot neste sesong om han får halde fram som trenar.

– Det kunne fort enda med tre poeng til oss

FOTBALL (Selje/Åheim-Studentspretten 2-2): Samarbeidslaget fekk ein god start, men nok ein gong vart det berre nesten tre poeng.

Trenaren sin siste kamp enda i storsiger og ny kretsligakontrakt

FOTBALL (Bremanger-Dale 5-1): Torbjørn Glomnes har denne sesongen vore trenar for Bremanger IL sitt A-lag. Laurdag fekk han det som må kunne kallast ei strålande avskjedsgåve.

Skal vere med på historisk markering

Vestland fylkesting blir konstituert tysdag 15. oktober i starten av det to dagar lange møtet. Til den høgtidlege markeringa i Håkonshallen same kveld er det òg gjort rom for ti innbyggarar frå Vestland. Blant desse er Mariann Hatlenes frå Stårheim.

søndag 13.10 2019

Kommunalsjefen snakka rett frå levra til politikarane

– Det er berre å bu seg på å ta ned tilbodet til innbyggarane neste år

– Eg seier det berre rett ut. Politikarane må vere budd på å ta ned tilbodet til innbyggarane neste år, sa kommunalsjef Linda Nipen til politikarane i Kinn formannskap då ho gjekk gjennom statsbudsjett og kommuneøkonomi.

Følgde ikkje ny kommunelov

Må truleg ta stilling til om eige ordførar- og varaordførarval er gyldig

Den nye kommuneloven, som trer i kraft i desse dagar, seier at det ikkje lenger kan gjennomførast skriftlege avstemming ved val og tilsettingar slik det blei gjort då Kinn kommunestyre konstituerte seg og valde ordførar og varaordførar. No må Kinn kommunestyre truleg gjere ei vurdering av gyldigheita av eige val.

Årets nyord: Klimaforbanna