– Jeg tror vi skal konsentrere oss mer om de lagene som ligger bak oss på tabellen enn de som ligger foran, sier trener Morten Ferstad etter at Bremanger tapte høstpremieren mot tabelljumbo Høyang.

Når bunnlaget Skavøypoll samtidig vant sin kamp tetter det seg til i kampen om å unngå det som kan bli en av tre nedrykksposisjoner i Kretsligaen.

– Vi skal være fornøyde om vi klarer å holde den posisjonen vi har i dag. En kan ikke forvente at Bremanger som bygd skal ha et lag som konkurrerer i toppen av 4. divisjon.

– For dårlig

Ferstad mener likevel at man burde kunne forvente mer av Bremanger enn det laget leverte i Høyanger fredag kveld.

– Det kan jeg aldri tenke meg. De har to gode spillere: Joakim Måren og Jacob Bergset. Da er jeg mer redd for at Skavøypoll vil komme til å ta en del poeng.

Cone tilbake

Bremanger fikk en drømmestart på møtet med Høyang da Ntge Aruna Cone scoret sitt niende mål for sesongen kun to minutter ut i oppgjøret. Bremangers toppscorer får en nøkkelrolle i lagets kamp om å holde nedrykksspøkelset på avstand denne høsten.

– Cone er nok blant de absolutt beste spillerne i 4. divisjon. Han herjet med Høyang-backen denne kampen og det er godt å se at han ser ut til å være skadefri. Han slet mot slutten av vårsesongen med skaden han pådro seg mot Skavøypoll.

– De scoret stort sett på de sjansene de hadde, mens vi hadde tre stolpetreff i tillegg til at vi ble snytt for et soleklart straffespark mot slutten av kampen, sier Ferstad.

Han forklarer at han selv ikke så straffesituasjonen, men at begge lags spillere var enige om at dommer Jonny Skjerven burde ha pekt på straffemerket da en BIL-avslutning gikk i armen på en Høyang-spiller ti minutter før slutt på Sletta.

– Alt i alt var vi det beste laget i denne kampen og dette var en kamp vi burde ha vunnet, slår Morten Ferstad fast.

For Bremanger venter nå tøffe kamper mot Stryn (h), Dale (b) og Eid (h) innen utgangen av august. Tore Rylandsholm er suspendert mot Stryn. Der spiller heller ikke Eirik Rylandsholm (reise) og trolig heller ikke Tommy Hauge (skadet). «Sommervikar» Mads Førde Os har samtidig trolig spilt sin siste kamp i BIL-trøya for i år.

** Thomas Berhane (18) debuterte for BIL mot Høyang.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Høyang-Bremanger 3–2 (2–2)

Mål: 0–1 (2) Ntge Aruna Cone, 1–1 (5) Joakim Måren, 1–2 (20) Simen Hamre, 2–2 (42) Måren, 3–2 (48) Andreas Berge

Dommer: Jonny Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Martin Igland Senneset, Tore Rylandsholm, Espen Frøyen, alle Bremanger, samt ett til Høyang

Bremanger: Ø. Langeland, M. Svarstad, H. Mjølkeråen, M. Førde Os, M. I. Senneset, T. Lyngstad, N. A. Cone, H. Rosø, S. Hamre, T. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge

Innbyttere: W. Høivik jnr., E. Frøyen, T. Berhane, M. Hammersland