Vågsøy-laget trøblet voldsomt offensivt i vår og scoret seks mål på de fem kampene laget spilte i Polljen før ferien. Mot Vik fredag var det noe helt annet hjemmepublikummet fikk se. Seks scoringer, derav fem før pause, ga bunnlaget nøyaktig den starten på høstsesongen de ønsket seg.

– Vi har trent på avslutninger i sommer, selv om det ikke alltid har sett slik ut på trening, ler Rune Solvang.

– Vi har fokusert på at vi må være mer kliniske i avslutningsøyeblikket. I vår var det altfor mange sleivtreff, mener 31-åringen, som forklarer at SIL har lagt litt ekstra i potten for å løfte laget ut av nedrykksposisjonen som de tok ferie i.

– Laget har trent i hele sommer for å forsøke å få litt mer fart i beina til spillerne slik at vi kan «stå lenger» i kampene.

«A game of two halves»

Og i de første 45 minuttene fredag var det Skavøypoll som i mye større grad enn tabelltoer Vik som så ut som et topplag.

– Det var den desidert beste omgangen vi har spilt i år. Vi har et klart spillmønster og når vi gjør det vi blir enige om på forhånd så fungerer det. I tillegg hjalp det veldig å få en tidlig scoring, sier Rune Solvang.

– Vi fryktet ikke å miste seieren, men spillerne ble irriterte (av det tidlig baklengsmålet) og klarte ikke å fokusere på den jobben man skulle gjøre, sier Rune Solvang.

Endringer i spillerstallen

Etter kampen var han oppgitt over feilaktig å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen. Han må dermed sone karantene i neste kamp mot Førde2. Det er dårlig nytt for et Skavøypoll-lag som har sendt Daniel Skare Haanes og Iver Vattøy tilbake til Hødd.

Videre slo Børge Yndestad opp strekkskaden mot Vik, mens et lyspunkt er at Erik Sandal viste lovende takter da han spilte sine første minutter for sesongen fredag.

– Har dere spillerne dere trenger til høstsesongen?

– Det blir tøft, men nå fokuserer vi på de to neste hjemmekampene og så tar vi det derifra. Målet er ni poeng på de tre første kampene, forklarer Rune Solvang.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Skavøypoll – Vik 6–4 (5–0)

Mål: 1–0 (5) Rune Solvang, 2–0 (18) Espen Sandal, 3–0 (25) Karl Oskar Volle, 4–0 (32) Solvang, 5–0 (44) Tor-Erik Tvendeseter Kupen, 5–1 (46) Sivert Aase, 5–2 (59) Sondre Skjerven, 6–2 (66) Håvard Hagen, 6–3 (82) Viljar Andersen, 6–4 (90+1) Skjerven

Dommer: Rune Haugland, Haugen

Gult kort: Kristian Sandal Gangsø, Rune Solvang, begge Skavøypoll, samt ett til Vik

Skavøypoll: A. M. H. Kvalvåg, K. A. Gangeskar, B. Yndestad, H. Hagen, P. H. Torvanger, K. S. Gangsø, R. Solvang, Es. Sandal, K. O. Volle, T.-E. T. Kupen, S. Myre Silden

Innbyttere: St. Silden, Er. Sandal, A. Kvalheim