Idrettslaget fikk pris for et tiltak som er gull verdt

HÅNDBALL: Skavøypoll United viser eventyrlig framgang i Gullserien, mener treneren, mens idrettslaget belønnes for sitt inkluderingsarbeid.

Debutsesong: Skavøypoll United feiret en god debutsesong i gullserien med helgetur til Førde sist helg. Der fikk Skavøypoll Idrettslag Inkluderingsprisen for 2017 i Norges Håndballforbund Region Vest. T.v. lagleder Anita Solberg og t.h. hovedtrener Morten Hagen. Foto: privat 

Sport

– Det er veldig kjekt at noen setter pris på arbeidet man gjør og det er en ære å få en slik pris, sier lagleder Anita Solberg etter at Skavøypoll Idrettslag sist helg ble tildelt inkluderingsprisen for sitt arbeid med Skavøypoll United.

Idrettslaget fikk prisen med følgende begrunnelse fra juryen i Norges Håndballforbund Region Vest: «Prisen tildeles til klubber som aktivt arbeider med å styrke inkludering av barn, unge og voksne med flerkulturell bakgrunn og/eller med funksjonsnedsettelse. Skavøypoll IL vant prisen for å ha etablert et tilrettelagt håndballtilbud i samarbeid med Vågsøy kommune og har i dag et lag med 12 spillere. Laget spiller i gullserien.»

Finalehelg

Skavøypoll fikk prisen i forbindelse med at Skavøypoll United avsluttet debutsesongen i gullserien med turneringshelg i Førde.

– 12–15 lag fra Hordaland og Sogn og Fjordane deltok. Vi reiste til Førde fredag og spillerne deltok på diskotek og andre fellesarrangement fredag kveld. Lørdag spilte vi to kamper, mens det var bankett på kvelden, forteller Solberg.

Hun forklarer at oppholdet i Førde ble avsluttet søndag med «landskamper» hvor spillerne ble delt inn i lag på tvers av klubbene – et tiltak som, ifølge treneren, var svært populært blant SIL-spillerne.

– Eventyrlig framgang

Skavøypoll United ble etablert i fjor høst og laglederen forteller at man har lagt stabilt på rundt tolv spillere i debutsesongen.

– Spillernes håndballferdigheter har hatt en eventyrlig framgang. I tillegg er det en veldig kjekk gjeng som har godt humør, skryter Solberg.


Etter at United spilte sine to første kamper på Sandane i februar, ble kamp nummer tre og fire unnagjort i Førde sist helg.

– Vi trenger litt kamptrening og begynner for fullt i gullserien fra høsten av. Da skal serieåpningen være i Nordfjordhallen og vi håper at det kan bli en happening med bra med folk på tribunen, smiler SIL-laglederen.

Hun forklarer at selv om gullserien er over, så fortsetter de med mandagstreningene fram til sommerferien:

– Fremdeles er nye spillere hjertelig velkommen. Vi har plass til mange flere!