– Dette var tre viktige poeng og en skikkelig vitamininnsprøyting inn mot de to neste kampene, sier Runar Skorge Stranden etter Skavøypolls 2-0-seier over Studentspretten lørdag ettermiddag.

Den neste drøye uken skal Skavøypoll ut i to lokaloppgjør mot Bremanger (b) og Tornado Måløy (h) – oppgjør som kan bli avgjørende i kampen om fornyet kontrakt i Kretsligaen.

– Vi er innstilt på at vi kan ta tre poeng i begge de kampene, og spesielt kampen mot Tornado Måløy (16. mai) gleder alle seg til, sier Skorge Stranden.

– Jeg studerer til vanlig i Bergen og spilte for Arna-Bjørnar i 4. divisjon fram til mars. Studiesituasjonen gjør at jeg kommer til å være mye hjemme på Åheim framover, og etter å ha vært med på noen treninger med Skavøypoll meldte jeg overgang, forklarer Skorge Stranden, som er fornøyd med klubbvalget:

– Det er en fin gjeng og vi koser oss!, sier Skorge Stranden som også har selskap av søskenbarnet, Kristoffer Thue Stranden, i SIL-troppen.

– En lagseier

Lørdag åpnet nykommeren målkontoen i Skavøypoll da han fastsatte sluttresultatet til 2–0 i hjemmemøtet med Studentspretten.

– Vi gikk ut med en plan om å ligge lavt i banen og den første omgangen var nok veldig kjedelig for tilskuerne. Vi lot Studentspretten trille ball og nektet dem sjanser, men i kontringsspillet var vi for unøyaktige så heller ikke vi skapte så mange sjanser.

Kvarteret etter pause fant Jon André Thue pannebrasken til Anders-Martin Hagen Kvalvåg som headet inn ledermålet. Ti minutter senere headet Tor-Erik Tvendeseter Kupen ballen gjennom til Runar Skorge Stranden som alene med keeper doblet ledelsen og dermed bidro til å påføre studentene fra Studentspretten årets første tap i Kretsligaen.

– Dette smakte veldig godt. Vi jobbet for hverandre og det var virkelig en lagseier, oppsummerer Skorge Stranden.

** 0-4-tapet på Eid stadion var det eneste av de seks lokaloppgjørene Skavøypoll spilte i fjor som de tapte. SIL tok 11 av 18 mulige poeng fra kampene mot Tornado Måløy, Bremanger og Eid forrige sesong.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Skavøypoll – Studentspretten 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 (59) Anders-Martin Hagen Kvalvåg, 2–0 (68) Runar Skorge Stranden

Dommer: Per Oddvar Lien, Høyang

Gult kort: Kristian Sandal Gangsø, samt to til Studentspretten

Skavøypoll: E. D. Barmen, A.-M. Hagen Kvalvåg, B. Yndestad, R. Myre, A. Eldevik, K. Sandal Gangsø, J. A. Thue, K.-A. Gangeskar, O.-P. Listou Storeide, T.-E. Tvendeseter Kupen, R. Skorge Stranden

Innbyttere: Y. Hagen, M. Tvendeseter Kupen og K. Thue Stranden