– Samarbeidet med Skavøypoll har vært veldig positivt og det er gull verdt for oss på Flatraket, smiler Martin Nygård.

Etter å samarbeidet med Selje om et lag i 6. divisjon de siste fem sesongene, gjorde Flatraket før årets sesong et bytte av samarbeidsklubb.

– Det var ikke slik at samarbeidet med Selje ikke fungerte, men enkelte kamper slet vi med å få med nok spillere til kampene. Skavøypoll har flere andrelagsspillere enn det Selje har, og alt blir enklere når vi ikke «tar» førstelagsspillerne slik vi gjerne gjorde fra Selje. Når det samtidig er kvalitetsspillere vi får fra Skavøypoll, så er det klart at samarbeidet har vært veldig positivt for oss, sier Martin Nygård.

Han forteller at flatrakjarane hadde med seg fem-seks Skavøypoll-spillere til årets første kamp på Naustteigen stadion på Flatraket. Og etter to strake stortap i sesonginnledningen slo samarbeidslaget tilbake i tirsdagens møte med Breimsbygda/Jølster2.

– Det var en veldig god stemning i laget både før, under og etter kampen. Alle koste seg og vi fikk senket skuldrene. Da spiller som regel vi god fotball, sier Nygård, som scoret to av målene i 5-0-seieren.

Asle-Knut Gangeskar har denne sesongen sagt ja til å både være trener for Skavøypoll i Kretsligaen og for Flatraket/Skavøypol2 i 6. divisjon. Det nyter flatrakjarene godt av, i treningshverdagen mener Martin Nygård.

– Asle-Knut vil gjerne slå to fluer i en smekk og vi har derfor hatt noen treninger sammen med førstelaget til Skavøypoll. Det fungerer godt for begge lag. Da øker vi antallet spillere på trening og vi får også utviklet oss ved å spille med og mot bedre fotballspillere.