Kretsligaen, menn

Etter kun ett poeng på sine to første kamper har Eid for alvor funnet formen. Til lørdagens bortemøte med Dale har eidarane tre strake seiere i bagasjen og selvtilliten er stor etter 4-1-seieren over rivalene fra Stryn 16. mai. I løpet av spillepausen på ti dager har også Eid forsterket stallen med Johan Skorge som vender hjem etter opphold i Sogndal og Førde. Midtstopperen er spilleklar fra i dag fredag, opplyser Eid Fotball på sine Facebook-sider. Dale tok sin første seier for sesongen sist serierunde da Vik ble slått 3-1 i Sogn.

Bremanger har ikke vunnet siden serieåpningen, men en god andre omgang mot Skavøypoll og det første poenget i Florø siden 2009 gjør at laget går med optimisme til hjemmemøtet med Studentspretten lørdag. Sogndal-studentene har to strake bortetap, og sist de var i Nordfjord ble det 0-2-tap for Skavøypoll.

Skavøypoll står med to strake 3-4-tap og sist måtte laget reise poengløse fra Vik etter å ha stilt til kampen uten innbyttere. I morgen lørdag venter en knalltøff oppgave for polljarane når de møter Stryn på bortebane. På syv kamper i Stryn på denne siden av årtusenskiftet har Skavøypoll tapt samtlige og målforskjellen er 46-8 i favør Stryn. Et ungt Stryn-lag har imidlertid ikke åpnet sesongen spesielt imponerende og står med 2-0-3 på sine fem første kamper.

Etter å ha levert en god forestilling mot Skavøypoll 16. mai, var 1-5-tapet for Årdal andre pinsedag et langt steg tilbake for Tornado Måløy. I det oppgjøret var Sveinung Frantzen lagets eneste spiller over 20 år. Mot Florø2 mandag får han trolig selskap av Marius Stavenæs Refvik og Thor-Aage Pleym Evensen som er tilbake fra henholdsvis skade og suspensjon. Florø2 har hatt en, mildt sagt, varierende sesonginnledning. Sist ble det 1-1 hjemme mot Bremanger med et redusert mannskap. Mandag drar Florø-rekruttene til Måløy med det som trolig er en sterkere tropp, da førstelaget møter Levanger på hjemmebane i OBOS-ligaen dagen i forveien.

Andre kamper:

Årdal - Kaupanger (fredag)

Fjøra - Vik (lørdag)

5. divisjon, menn

Selje har hatt en lovende innledning på sesongen og lørdag tar Bjørn den lange veien til Selje idrettspark for den første av tre hjemmekamper på rad for seljeværingene. Selje har ikke spilt siden Jølster ble slått 3-1 på Skei 10. mai og bør være fulle av energi før Bjørn, som står med to strake tap, tar fatt på det som må være en av de lengste bortereisene i fotballfylket. Gaupne-Selje tur/retur innebærer 426 kilometer kjøring og to ferjeturer.

Andre kamper:

Førde2 - Anga (søndag)

Sandane - Balestrand (søndag)

Stryn2 - Syril (søndag)

Jølster - Fjøra2/Sogndal3 (mandag)

I skyggen av serieleder Brann fortsetter Tornado Bergen ferden i toppen av sin 5. divisjonsavdeling i Hordaland. Nordfjordingene har ikke vært i aksjon siden 1-1-kampen mot Østsiden Askøy 11. mai og fredag kveld er det tabelltoer Flaktveit som møter tabelltreer TBFK.

Andre kamper:

Askøy - Djerv (fredag)

Skjergard - Østsiden Askøy (fredag)

Nordre Fjell - Follese (fredag)

Sotra2 - Juristforeningen (fredag)

6. divisjon, menn

Mens de fleste 6. divisjonslagene avvikler sine kamper i midtukene skal Stadlandet/Åheim stort sett spille i helgene. Fredag kveld jakter samarbeidslaget årets første poeng når Haugen kommer på besøk til Stadlandet. Sebratrøyene har ikke vært i aksjon siden 4-2-seieren over Hyen 8. mai.