Ellijanne S. Anderson fra Eid deltar denne uken på Equinor sin talentleir i Stavanger sammen med Norges mest talentfulle 14-, 15- og 16-åringer. På leiren trener de blant annet med landslagsprofilene Maria Thorisdóttir og Guro Reiten.

Jenta fra Nordfjordeid er én av 80 håndplukkede fotballspillere som denne uken er samlet på Equinors talentleir i Stavanger. Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole. Målet er å drive systematisk talentutvikling for å danne fremtidens landslag.

– Det er kjekt å bli tatt ut til slike samlinger. Vi får trene med andre jenter som er like glad i fotball og vi lærer mye nytt hver dag, sier Ellijanne S. Anderson.

Imponerte landslagsprofiler

På leiren fikk Ellijanne blant annet veiledning fra landslagsspillerne Maria Thorisdóttir, som til vanlig spiller for Chelsea, og Guro Reiten, som spiller i Toppserien for Lillestrøm.

– Vi er imponert over innsatsen til Ellijanne og de andre spillerne her på Equinors talentleir. De viser en enorm stå-på-vilje og spiller med den samme gløden som kjennetegner de som nå spiller på A-landslaget. Det lover godt for fremtiden, sier Thorisdóttir og Reiten, som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.

De har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har over 170 kamper for aldersbestemte landslag og A-landslaget.

Nåløyet er trangt

På leiren deltar rundt 80 av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag med potensielle landslagsspillere og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, mener spillerne har all mulig grunn til å være stolte av seg selv.

– De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut til denne talentleiren. Det er ingen tvil om at nåløyet er trangt. De er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til en av «morgendagens helter». Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne ekstra motivasjon og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier Håkon Grøttland.