– Lokalfotball og Kretsligaen har sin egen sjarm. Spillet bølger fram og tilbake, det er mange rare resultat og det er egentlig en liga hvor det er umulig å spå utfallet i kampene, sier Dan Jøran Hafsås.

Med VM-fotball på TV-en har de lokale fotballklubbene fått en ekstra konkurrent når de skal lokke publikum til kampene i Kretsligaen. Torsdag måtte Eid-Kaupanger konkurrere med Argentina-Kroatia om tilskuerne, mens når Eid møter Skavøypoll på onsdag skal blant andre Brasil i aksjon i Russland.

– Jeg forstår at folk vil se VM ettersom det kun arrangeres hvert fjerde år, men jeg tror uansett det blir bra med folk i Polljen. Det er et nabooppgjør, og med tanke på Skavøypolls tabellposisjon trenger de nok litt ekstra støtte, mens jeg også håper det er en del eidarar som tar turen, sier Eid-treneren.

Han erkjenner at han er en av mange som har tilbrakt mye tid foran TV-en siden fotball-VM ble sparket i gang.

– Jeg prøver å se så mange kamper som mulig, og har vel ikke gått glipp av så mye så langt, ler Hafsås.

– Hva er høydepunktet til nå?

– Spania–Portugal var en god fotballkamp. Det samme var Tyskland-Mexico.

Eid-treneren håper på en VM-tittel til Argentina for Lionel Messi sin skyld, men erkjenner at lite tyder på at han vil få oppfylt det ønsket.

– Etter at Tyskland tok seieren sist (2-1 over Sverige) tror jeg at det står mellom dem og Frankrike.

– Tålmodighetsprøve

De som valgte Kretsliga-fotball foran VM-fotball torsdag kveld fikk se et jevnspilt oppgjør mellom to av topplagene i avdelingen. Eid var det førende laget, men det var likevel spenning helt til dommeren blåste av kampen. Kaupanger ledet både 1–0 og 2–0 på Eid stadion, men to scoringer i løpet av syv minutter i andre omgang snudde kampen for vertene.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv ved å gi bort to mål, men jeg synes egentlig at vi spilte bra hele kampen. For vår del ble det en tålmodighetsprøve, sier trener Dan Jøran Hafsås.

Seieren gjorde at Eid klatret opp på tredjeplass på tabellen. Fjøras poengtap i helgen (1-1 mot Studentspretten) gjør at avstanden opp til serielederen er på fem poeng for eidarane.

– Dersom vi slår Fjøra i høst og de avgir like mange poeng som de har gjort i vår, så er det mulig å ta dem igjen. Men vi må nok vinne resten av kampene våre, mener Eid-treneren.

Første oppgave blir som nevnt på Skavøypoll stadion på onsdag. Der har de ikke tatt poeng på sine to siste besøk.

– De er på en «high» etter noen sterke resultater, så det blir en tøff kamp. De vil nok forsøke å spille på sine styrker på dødballer, så vi må forsøke å unngå at det blir en duellkamp. Jeg regner med de vil legge seg bakpå så for oss blir det nok en ny tålmodighetsprøve, avslutter Dan Jøran Hafsås.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Eid–Kaupanger 3–2 (1–1)

Mål: 0–1 (37) Ørjan Hjellhaug, 1–1 (43) Kristian Lefdal, 1–2 (51) Øystein Østvik, 2–2 (65) Vebjørn Høynes, 3–2 (72) Henning Haugen

Dommer: Jakob Sande Søgnen, Gaular

Gult kort: Vebjørn Høynes, Adrian Hagen Henden og Kristian Lefdal, alle Eid, samt ett til Kaupanger

Eid: S. Torheim Frislid, A. Hagen Henden, H. Holmøyvik, H. Haugen, M. Henriksen, D. Haus, S. Lefdal, E. Rosø, J. Skorge, K. Lefdal, R. Lillestøl Naustdal

Innbyttere: V. Høynes, E. Wik Leite, K. Årskog