Kun seks poeng skiller de seks lagene på den nedre halvdelen av tabellen i Kretsligaen før våravslutningen til helgen. Inntil tre lag kan komme til å rykke ned fra Kretsligaen, men til tross for 1-5-tapet i Dale lørdag ligger Bremanger foreløpig på trygg grunn på sin 9. plass.

– Det kommer til å bli en kamp helt til sesongslutt, og det er umulig å spå noe utfall nå, mener spillende trener, Tore Rylandsholm.

Han peker imidlertid på at syv av Bremangers tolv gjenstående kamper i 2018 skal spilles på hjemmebane. Det er godt nytt for et BIL-lag som kun har vunnet én av de sytten bortekampene laget har spilt de siste to sesongene.

– Vi har en god del hjemmekamper til høsten hvor jeg mener vi har gode muligheter til å plukke poeng, så sånn sett mener jeg at vi ligger bra an med tanke på å sikre plassen. Jeg tror 19–20 poeng er nok til å unngå nedrykk i år, sier Rylandsholm.

I fjor sikret Bremanger plassen med en 10. plass og 21 poeng. Skavøypoll, på plassen foran, hadde 24 poeng. Før Fjøra kommer til Bremanger på lørdag har BIL 10 poeng.

Raknet etter 0–3

Bremanger hadde ikke slått Dale siden opprykket til Kretsligaen i 2015 før de tok turen til Fjaler lørdag, og heller ikke i forsøk fem kom den første BIL-seieren.

– Jeg synes egentlig vi spilte en god første omgang. Spesielt de siste 20 minuttene av omgangen var vi gode. Etter pause fikk de først 2–0 og etter at de økte til 3–0 gjorde vi alt som vi ikke burde gjøre. Alle spillerne ville framover på banen og vi hadde null struktur i laget, sukker Tore Rylandsholm.

Seieren var Dale sin fjerde på de siste seks kampene, men Bremangers spillende trener, som scoret gjestenes trøstemål på overtid, synes ikke resultatet gir et riktig bilde av nivåforskjellen mellom de to lagene.

– Dale er ikke så mye bedre enn som 5–1 skulle tilsi, men vi gir bort for enkle mål. Det gjorde vi mot Stryn og også mot Dale. Vi straffes for personlige feil som vi ikke kan gjøre om vi vil vinne fotballkamper.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Dale–Bremanger 5–1 (1–0)

Mål: 1–0 (22) Vegard Dyrstad, 2–0 (57) Gaute Nyland, 3–0 (67) Dyrstad, 4–0 (69) Jan-Anders Wichstrøm, 5–0 (85) Ådne Aarberg, 5–1 (90+4) Tore Rylandsholm

Dommer: Rolf Kåre Almenning, Florø

Gult kort: ingen

Bremanger: Kenneth Fosse Elde, M. Svarstad, S. Svarstad, H. Mjølkeråen, W. Høivik jnr., H. Rosø, G. Larsen, Ø. Helle, T. Rylandsholm, E. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge

Innbyttere: M. Solo, S. Klakegg Hauge, M. Hammersland, K. Lågeide, R. A. Igland