– I den situasjonen vi er nå, med syv poeng på bunnen av tabellen, føler vi at vi er nødt å gjøre noen grep. Vi hadde håp og tro på at de unge spillerne våre var gode nok, og det mener vi fremdeles at de er, men vi har ikke klart å prestere godt nok til å ta de poengene vi trenger. Det tar vi konsekvensen av og det er spillerne innforstått med. Vi trenger mer rutine, slår trener Kristian Andal fast.

I jakten på poeng har derfor Vågsøy-klubben kontaktet fire tidligere TMFK-spillere i Bergen, og samtlige har sagt ja til å spille for gamleklubben i våravslutningen mot nedrykksrival Dale på Måløy stadion fredag.

Joachim Raknes Forthun (26), Gisle Myhre (27), Runar Televik Blaalid (28) og Martin Flåten (25) spiller til daglig alle for Tornado Bergen, men kan alle komme til å gjøre TMFK-comeback fredag.

– De har trent med oss i jula og påska, så vi vet at det fremdeles er gode spillere. I tillegg spiller de alle på samme lag allerede, slik at de er samspilte, sier Andal, som understreker at det ikke er gitt at alle vil starte oppgjøret mot Dale.

Ny keeper på plass

En som imidlertid kommer til å starte Dale-kampen er Isak Gangeskar. Flatrakeren har sagt ja til å gjøre comeback for klubben han spilte ti kamper for i 2012, etter at TMFKs førstekeeper Berge Torheim Andal er bortreist fredag.

– Vi har jobbet en del med å finne en erstatter for Berge i denne kampen. De andre keeperne i klubben er svært unge og en så viktig kamp som Dale-kampen er, er ingen god kamp å debutere i for en ung keeper, mener Kristian Andal.

«Bergenskvartetten» som har sagt ja til å bidra mot Dale, var alle sentrale da Tornado Måløy vant 3. divisjon i 2010, og har samla spilt over 550 kamper for TMFK. Joachim Raknes Forthun scoret hat trick for Tornado Bergen i 5. divisjon sist uke, og står med 55 mål på 112 kamper for Tornado Måløy.

Stryn var flere hakk for sterke for Tornado Måløy på Måløy stadion fredag.

Kristian Andal forklarer at spillerne har sagt ja til å spille kampen mot Dale, men at det også kan være aktuelt at flere av disse kommer til å bidra i enkeltkamper i høst.

– I første omgang er det Dale-kampen som er viktig å vinne for oss. Det skjønner alle som leser tabellen, sier treneren, som legger til:

– Å hente inn forsterkninger er noe vi har hatt i bakhodet hele veien. Når plan A ikke fungerer må vi iverksette plan B.

Imponert over Stryn

Oppgjøret på Måløy stadion kommende fredag ble enda viktigere etter 0-5-tapet for Stryn sist fredag.

– Stryn er kanskje det beste laget vi har spilt mot i år. Det er i alle fall det beste laget som har vært på Måløy stadion, og et helt annet lag enn hva de har hatt tidligere denne sesongen. Vi ble noen hakk for små. I første omgang synes jeg vi var bra med, men vi er ikke gode nok foran begge mål. I andre omgang var det enveiskjøring, oppsummerer TMFK-treneren.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Tornado Måløy–Stryn 0–5 (0–2)

Mål: 0–1 (13) Vegard Hopland, 0–2 (18) Hopland, 0–3 (70) Frode Hool Egge, 0–4 (79) Hopland, 0–5 (89) John Marius Berger

Dommer: Johnny Skjerven, Kaupanger

Gult kort: ingen

Rødt kort: Benjamin Frantzen, TMFK (87, to gule)

TMFK: B. Torheim Andal, F. Mortensen, S. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, H. Myhre, T.-Aa. Pleym Evensen, R. Gotteberg, S. Eide Nordbø, S. Myre Silden, C.-A. Nore, S. Misic

Innbyttere: B. Frantzen, J. Våge, Christ. Nore