Equinors talentleir arrangeres i perioden 20.–29. juni på Kjølnes idrettspark i Porsgrunn og utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole. Arrangørene opplyser at leiren inngår i talentprogrammet «Morgendagens Helter» hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp her Erik skal bevise at han en gang i fremtiden kan spille med flagget på brystet.

– Oppholdet på Equinor Talentleir har vært lærerikt. Det betyr mye å bli tatt ut til leiren, og jeg har lært masse nytt som jeg kan ta med meg tilbake til klubbhverdagen, sier Erik Flataker i en pressemelding.

Fotballtalentet fra Vågsøy fikk møte Morten Thorsby som nettopp har lagt bak seg en imponerende sesong i Heerenveen sammen med utlånte Martin Ødegaard. Thorsby har selv deltatt på talentleiren da han var yngre og er imponert over nivået.

– Jeg husker selv hvor spennende det var å delta på Equinors talentleir da jeg var yngre. Som deltaker får du målt deg mot de beste og samtidig lære hva som skal til for å ta steget opp til A-landslaget i fremtiden. Erik har nivået inne, og hvis han beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan han lykkes, sier Thorsby, som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

– Skal gi spillerne inspirasjon

På leiren deltar 140 fotballspillere fra G15- og G16-landslagene, i tillegg til to skyggelandslag og to grupper av spillere som er født i første og andre halvdel av 2004. Erik Flataker er for øvrig født i andre halvdel av 2004. Talentleiren har som hensikt å drive systematisk talentutvikling for å danne grunnlaget for Norges fremtidige A-landslag.

– Talentleirene skal gi spillerne inspirasjon de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen. Det jobbes godt med spillerutvikling i norsk fotball. G17 tok seg til kvartfinalen i EM, mens G19 og J19 snart reiser til EM. Forhåpentligvis vil flere av disse gutta gi oss stolte norske øyeblikk på den internasjonale scenen i årene som kommer, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

** Erik Flataker er én av ti spillere fra Sogn og Fjordane som deltar på talentsamlingen.