– Det var veldig gøy å bidra, selv om alle nok så at drakten var litt trangere enn sist, ler Martin Flåten, som sammen med Gisle Myhre, Joachim Raknes Forthun, Runar Televik Blaalid og Isak Gangeskar gjorde comeback for Tornado Måløy i seieren over Dale fredag.

De fire første spillerne er innleid fra Tornado Bergen, mens Gangeskar, som til daglig er sykepleierstudent i Tromsø, stilte opp i Berge Torheim Andals feriefravær.

– Det gikk som vi håpet. Vi fikk inn en defensiv trygghet i laget med de nye spillerne. Det var viktig for oss å få tre poeng mot Dale og det var det eneste fokuset, sier TMFKs assistenttrener Per Jarle Mathisen som ledet laget mot Dale.

– Det er alltid kjekt å spille på Måløy stadion for gamleklubben. Å spille for TMFK betyr noe uansett, men det er klart at det er ekstra kjekt å kunne bidra når de sliter litt, sier Flåten.

Martin Flåten feirer sin scoring mot Dale.

Med seieren klatret Tornado Måløy tre plasser til en trygg plassering på tabellen i Kretsligaen. Laget har imidlertid spilt én kamp mer (Årdal borte) enn konkurrentene, og når fotballferien er over er det liten tvil om at det blir en kamp om å unngå nedrykk for blåtrøyene.

– Jeg har kun spilt én kamp for Tornado Måløy i år og da var halvparten av spillerne fra Tornado Bergen. Men de som spilte fredag holdt et bra nivå og jeg tror at man med litt tur vil klare å unngå nedrykk, sier Martin Flåten.

Tornado Måløy har et håp om at TBFK-kvartetten ikke har spilt sine siste minutter for moderklubben denne sesongen.

– Vi har et håp om å ha med en del av dem utover høsten. Alle spillerne er innstilt på å bidra i enkeltkamper, sier Per Jarle Mathisen.

Det bekrefter også Flåten.

– I utgangspunktet var det kun snakk om denne kampen mot Dale. Men om de vil ha oss med videre så vet jeg at jeg i alle fall kan være med mot Fjøra (høståpningen). Mer enn det kan bli vanskelig for min del på grunn av jobb. I tillegg er vi jo også sentrale for Tornado Bergen. De andre tre kan ikke jeg snakke for, men jeg er sikker på at de koste seg på fredag, sier midtbanespilleren, som jobber for Lerøy Seafood.

Koste seg gjorde også de fremmøtte på Måløy stadion. Før kampen var fem minutter gammel ledet TMFK 2–0.

–De første 10 minuttene føltes «alt som før». Vi ble etter hvert slitne, men brukte da rutinen vi har og kontrollerte kampen. I andre omgang hadde vi medvind, og jeg synes aldri at Dale var særlige farlige, sier Flåten, som scoret TMFKs tredje mål i den viktige seieren i kampen mot nedrykk.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Tornado Måløy–Dale 5–0 (2–0)

Mål: 1–0 (2) Chris-Andre Nore, 2–0 (5) Marius Stavenæs Revik, 3–0 (66) Martin Flåten, 4–0 (69) Stefan Misic, 5–0 (90) Thor-Aage Pleym Evensen

Dommer: Markus N. Bakke, Eid

Gult kort: Thor-Aage Pleym Evensen, Tornado Måløy, samt ett til Dale

Tornado Måløy: I. Gangeskar, Christ. Nore, R. Televik Blaalid, S. Frantzen, F. Mortensen, G. Myhre, T.-Aa. Pleym Evensen, M. Stavenæs Refvik, C.-A. Nore, M. Flåten, J. Raknes Forthun

Innbyttere: S. Misic, S. Myre Silden, S.-A. Volle, S. Eide Nordbø, R. Gotteberg