– Selv om vi vet at det kan komme til å koste oss poeng at vi spiller to kamper på én helg, så tror jeg likevel at de fleste spillerne synes at dette er en grei måte å gjøre det på, sier Selje-kaptein Jon Anders Gulbrandsen.

Denne helgen var Selje på sin andre av sesongens tre overnattingsturer. Og som på turen i juni ble tre poeng i helgens første kamp etterfulgt av tap i kampen dagen etter.

– Det skjedde nøyaktig det samme som sist. Vi brukte mer krefter enn det vi egentlig burde ha gjort i den første kampen, og fikk det dermed tungt i den andre kampen, sier Jon Anders Gulbrandsen.

Han var blant de syv Selje-spillerne som både startet mot Bjørn i Gaupne lørdag og i Førde søndag ettermiddag.

– Bjørn-kampen var rotete, men vi skapte mange sjanser og burde ha vunnet mer enn 3–2. Enkle baklengsmål gjorde at vi ikke kunne tillate oss å spare energi i det oppgjøret, forklarer midtstopperen.

Dagen etter ventet Førde2, som på sin side ikke hadde vært i aksjon på en uke.

– Vi ble trykket bakpå i første omgang i Førde. Den andre omgangen var bedre, men vi slipper inn for enkle mål og vi slipper for ofte inn like etter vi selv har scoret. Det svir ekstra mye når man er slitne, slik vi var i kampen mot Førde2, sier Gulbrandsen.

Selv om seljeværingene tilsynelatende var preget av Bjørn-kampen i nederlaget i Førde, så er altså Selje-kapteinen klar på at løsningen med dobbeltkamper på bortebane er god, blant annet med tanke på samholdet i laget. Skulle laget hatt bortekamper annenhver helg er han heller ikke sikker på at sjansene til poeng hadde vært større.

– Hadde vi ikke gjort det på denne måten, så er det ikke sikkert at vi hadde hatt med oss alle spillerne. Så enkeltkamper kunne også ha kostet oss.

Med tre poeng i bagasjen hjem søndag ligger Selje på en foreløpig 3. plass i 5. divisjon. Laget har riktignok spilt én eller to kamper mer enn konkurrentene i toppen, og førstkommende fredag venter en tøff bortekamp på Sandane. Der må Selje klare seg uten sitt faste midtstopperpar:

– Jeg skal i bryllup i Bodø, mens Johannes (Osmundsvåg) er suspendert etter det røde kortet han fikk i Førde, forklarer Jon Anders Gulbrandsen.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bjørn – Selje 2–3 (2–2)

Mål: 0–1 (10) Einar Hoddevik, 1–1 (20) 2–1 (29) 2–2 (31) Ole Andreas Solheim, 2–3 (67) Ingo da Silva

Dommer: Simen S. Skjerven, Kaupanger

Gult kort: ett til Bjørn Selje: T. Lesto Larsen, J.A. Gulbrandsen, H. Stranden, J. Osmundsvåg, A. Kvernevik, M. Lesto Larsen, M. Osmundsvåg, A. Berstad, J. Beitveit, O.A. Solheim, E. Hoddevik

Innbyttere: I. da Silva, K. Haugen, H. Hoddevik, K. Aam Hamre

Kretsligaen, menn

Førde2 – Selje 5–3 (2–1)

Mål: 1–0 (40), 1–1 (45) Are Berstad, 2–1 (45), 3–1 (52), 3–2 (63) Einar Hoddevik, 4–2 (65), 4–3 (84) Kristoffer Haugen, 5–3 (90)

Dommer: Jakob Sande Søgnen, Gaular

Gult kort: Kristoffer Haugen, Selje, samt fire til Førde2 Rødt kort: Johannes Osmundsvåg, Selje (88, to gule)

Selje: T. Lesto Larsen, J.A. Gulbrandsen, H. Stranden, J. Osmundsvåg, A. Hoddevik, M. Osmundsvåg, A. Berstad, J. Beitveit, A. Hove, K. Rundereim, H. Hoddevik

Innbyttere: I. da Silva, E. Hoddevik, K. Haugen, K. Aam Hamre, A. Kvernevik