– Vi er 23 spillere fra hele kommunen i alderen 15 til rundt 40 år i stallen. Noen vil kun være med på treningene, slik at vi har plass til flere spillere, sier Iselin Husevåg.

Hun er en av spillerne på Skavøypoll sitt ferske damelag i håndball. Sist klubben hadde et damelag i seriespillet var i 2007/08 da de endte på en 4. plass i 4. divisjon.

– Flere av spillerne på damelaget spilte for jenter 16-laget til Skavøypoll i fjor. Vi begynte da sesongen med 17 spillere, men da den var over var vi kun ni spillere igjen. Derfor ble løsningen å etablere et damelag der alle spillere over 15 år kan være med, forklarer Husevåg.

Slipper turer til Bergen

Om en drøy måned serieåpner Skavøypoll i 4. divisjon med kamper mot Florø og Florø2 i Nordfjordhallen.

– Vi var egentlig satt opp nederst i divisjonssystemet og hadde da vært nødt å møte lag fra Bergen. Men kretsen var greie og tillot at vi spiller i en høyere divisjon slik at vi slipper de lange reisene, forteller Iselin Husevåg.

I tillegg til de to Florø-lagene skal Eid, Førde2, Høyang, Sogndal, Sogndal2, Syril og Vik spille i 4. divisjonsavdelingen.

– Målet i år er først og fremst å ha et stabilt lag gjennom sesongen, og så får vi ta resultatene som de kommer. Vi er en gjeng som har spilt sammen i syv år, men med flere nye spillere vil det ta tid før spillet setter seg, spår Husevåg.

Trener for damelaget er Knut Haugland og damene får for tiden god matching ved å trene med herrespillerne i klubben.

– Herrelaget har ikke så mange spillere, men pleier å kunne stille et lag på trening slik at vi kan spille mot hverandre. De er fysisk sterkere enn oss, så de treningene hjelper oss å bli tøffere, slår Husevåg fast.

På sponsorjakt

Hun forklarer at de nå skal ut på sponsorjakt for å sikre midler nok til å kunne gjennomføre årets sesong.

– Det er umulig å kunne stille lag i serien uten penger. Vi må ha drakter, baller og annet utstyr. I tillegg koster det å reise på bortekamper.

Og med et nytt seniorlag for kvinner på plass er håpet at det skal resultere i flere aldersbestemte håndballag i Skavøypoll.

– Med et damelag i spissen er det enklere å kunne skape et større miljø med flere lag med yngre spillere, mener Husevåg.