–Det er klart vi blir svekket når vi mister Håvard sine lederegenskaper. I tillegg er han en utrolig god duellspiller både i vår og motstanderens boks, sier spillende Bremanger-trener Tore Rylandsholm.

Rødtrøyene har fått et skikkelig skudd for baugen i høstens nedrykkskamp etter at Håvard Mjølkeråen røk akillesen i oppgjøret mot Vik på lørdag.

– Han skulle ta imot en ball og så smalt det plutselig, sukker Rylandsholm.

Mjølkeråens stopperpartner fra vårsesongen, Martin Svarstad, er heller ikke lenger disponibel for Bremanger. Han debuterte for Studentspretten mot Eid på lørdag.

– Vi har i løpet av kort tid mistet begge midtstopperne våre, men kan ikke annet enn å gjøre det beste ut av det, sier Tore Rylandsholm.

Mot et fysisk sterkt Vik-lag kom skaden til Håvard Mjølkeråen mildt sagt ubeleilig for Bremanger i Sogn lørdag. Vik tok ledelsen på det Tore Rylandsholm omtaler som «en meget billig straffe» og da Mjølkeråen forsvant ut fikk Viks sterke spiss, Svein Erik Saglien, langt bedre arbeidsbetingelser.

– Håvard hadde hatt bra kontroll fram til han måtte gå ut. Men uten Håvard ble vi små i feltet, forklarer Rylandsholm, som måtte se nevnte Saglien score et ekte hat trick i løpet av de fem siste minuttene av åpningsomgangen.

– Vi hadde dominert kampen fullstendig før hans scoringer, og hadde flere store sjanser, men Hovland i Vik-målet var helt fantastisk.

Rylandsholm var også fornøyd med gjestenes spill de siste 45 minuttene.

– De to målene deres i andre omgang kom på etter at vi mistet ballen på vår egen banehalvdel, men da var kampen uansett allerede avgjort.

Bremanger-treneren beskriver det hele som «en merkelig fotballkamp».

– Det høres sykt ut, men vi føler egentlig at vi dominerte banespillet selv om vi taper 0–6. Det er nok ingen som tror meg når jeg sier det, men i store perioder mener jeg vi var veldig gode, sier BIL-treneren.

For andre kamp på rad måtte Bremanger la en utespiller vokte målet i fraværet av suspenderte Kenneth Fosse Elde. Espen Frøyen tok hanskene i Vik.

– Selv om han gjorde en god jobb, så er han ingen keeper. Det skal bli godt å få Kenneth tilbake til kampen mot Eid til helga, slår Rylandsholm fast.

Bremanger har dermed åpnet høstsesongen med to strake tap og 0–13 i målforskjell. Laget ligger i nedrykksposisjon, men treneren er fremdeles optimist.

– Vi visste på forhånd at det var en fare for at vi kunne komme til å stå uten poeng etter de tre første kampene i høst (Årdal (b), Vik (b) og Eid (h)). Så selv om tapene har vært større enn forventet, så er det ingen krise ennå. Vi har fremdeles tid til å snu dette, slår Rylandsholm fast.

Bortesvake Bremanger skal spille seks av sine siste åtte kamper denne sesongen på hjemmebane. Første utfordring i den rekken er Eid på lørdag.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Vik–Bremanger 6–0

Mål: 1–0 (20, str.) Idar Holen, 2–0 (41) Sve Erik Saglien, 3–0 (43) Saglien, 4–0 (44) Saglien, 5–0 (75) Aleksander Valsvik, 6–0 (90) Erlend Fjærestad Aase

Dommer: Asbjørn Kjetil Grinde Håre, Fjøra

Gult kort: tre til Vik

Bremanger: E. Frøyen, S. Svarstad, S. Klakegg Hauge, T. Rylandsholm, H. Mjølkeråen, H. Rosø, A. Frøyen, S. Hamre, M. Os, E. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge

Innbyttere: M. Solo, R.A. Igland