– Det er med tungt hjerte jeg forlater Eid, men situasjonen med jobb og samboer i Oslo har endt i denne avgjørelsen, uttalte Thomas Starheim da han etter 2012-sesongen forlot moderklubben. Lørdag gjorde hjemflytteren comeback i gult mot Studentspretten.

– Det er alltid godt å ha på seg Eid-drakta, selv om den var litt trangere enn sist. Det får jeg ta på min kappe, ler Starheim.

28-åringen, som i sommer flyttet hjem til Stårheim med samboeren, har siden nedrykket til 4. divisjon med Eid i 2012 spilt for Oslo-klubben Ready – for øvrig den samme klubben som hvor Eid-trener Dan Jøran Hafsås har en fortid.

– Jeg var med på å rykke opp fra 4. til 3. divisjon med Ready, og har stort sett spilt for deres førstelag. I vår har jeg imidlertid valgt å spille for deres andrelag i 5. divisjon fordi jeg har vært nødt å prioritere andre ting enn fotball, forklarer Starheim. Han eier og driver selskapet Smart Channel AS, som driver med import og distribusjon av varer i Skandinavia i tillegg til digital markedsføring.

Etter et halvår i 5. divisjon erkjenner stårheimaren at formen har vært bedre, men spilleren, som også har en fortid i Skavøypoll, har planen klar:

– Jeg har alltid vært lettrent, og ved å spise sunt og trene godt har jeg satt meg som mål at til bortekampen mot Stryn (1. september, journ.anm.), så skal formen være på plass.

Tvillingene Simen (nr. 2 f.v.) og Kristian Lefdal scoret Eid sine mål i 2-1-seieren over Studentspretten lørdag.

Etter at Stryn lørdag ble det første laget som slo Fjøra i år er Eid og Stryn tabellnaboer. Kun ett poeng skiller de to Nordfjord-klubbene.

Selv om Thomas Starheim er klar på at det er «lov å håpe», så er det få som tror at Eid kan hente inn forspranget til Fjøra på fem poeng og sikre opprykk til 3. divisjon. Men å holde seg foran Stryn på tabellen, skal Eid klare:

– Ja, det er nesten det viktigste i år, smiler Starheim.

I så måte var det viktig at eidarane klarte å revansjere 1-3-tapet for Studentspretten i vår da studentene fra Sogndal tok turen til Nordfjordeid på lørdag. Det så imidlertid lenge stygt ut for Eid som lå under 0–1 til sidebytte.

– I den første omgangen flyttet vi ikke beina nok og det var høy temperatur i garderoben i pausen. Det ble betraktelig bedre i andre omgang, sier Starheim, som spilte i en uvant spissposisjon i comebacket.

– Dan Jøran (Hafsås) forventet at Studentspretten ville ligge lavt og ønsket et oppspillspunkt. Det gikk... ja, helt ok. Ettersom jeg var litt lite bevegelig og oppspillene litt upresise så ble løsningen litt halvveis, mener Starheim, som har mest spilletid som midtstopper og sentral midtbanespiller.

Kristian Lefdal sørget for balanse i regnskapet fem minutter etter pause, før hans tvillingbror Simen scoret vinnermålet kvarteret senere.

Kampen ble spilt på Eid idrettspark da vertene ventet mye nedbør og fryktet en regntung Eid stadion.

Kretsligaen, menn Eid – Studentspretten 2–1 (0–1) Mål: 0–1 (27) Magnus Følling Bjørvik, 1–1 (50) Kristian Lefdal, 2–1 (66) Simen Lefdal Dommer: Rolf Kåre Almenning, Florø Gult kort: Thomas Starheim, Ole-Andre Aarvik, Vebjørn Høynes og Sander Torheim Frislid, alle Eid, samt ett til Studentspretten Eid: S. Torheim Frislid, A. Hagen Henden, H. Haugen, J. Skorge, E. Rosø, J. Vedvik, M. Henriksen, S. Lefdal, V. Høynes, K. Lefdal, T. Starheim Innbyttere: O.-A. Aarvik, A. Rindal, K. Årskog, E. Wik Leite, A: Hellenes