– Jeg skal på jakt i Ålfoten-området på fredag. Selv om jeg ikke er den som skyter flest hjorter, så blir det et par i løpet av året, sier Anders Midthjell.

På fotballbanen har det imidlertid blitt langt mer enn et par treff i året for den rutinerte angriperen. I 6. divisjon har 31-åringen ti mål på fem kamper for Svelgen/Bremanger2 denne sesongen, mens hans to mål lørdag var mål nummer 8 og 9 for Bremanger i Kretsligaen. Et imponerende antall for en som kun har spilt ti kamper for rødtrøyene i år.

– De første ti minuttene av kampen var vi virkelig gode. Men etter at vi tok ledelsen var det omtrent som vi slo av en bryter. Florø2 overtok initiativet, mens vi mistet posisjonene og kom aldri opp i press, forklarer Midthjell.

– En ren bonus

Han er derimot svært imponert over prestasjonen til lagkameratene etter sidebyttet i det han omtaler som «en fantastisk andre omgang» av Bremanger.

– Vi gikk ut «i hundre» i andre omgang og scoret før det var spilt ett minutt. Da var bryteren igjen slått på, og kort tid etter utlignet vi til 3–3.

Angriperen måtte se at Florø-rekruttene gjenerobret ledelsen da Robert Kling oppdaget at Bremanger-keeper Øyvind Langeland sto på halvdistanse.

– Om det var meningen å skyte vet jeg ikke, men ballen gikk i alle fall i en bue over vår keeper og i mål, forklarer Midthjell.

Bremanger, som kom til oppgjøret med syv strake tap, lot seg imidlertid ikke knekke, og ti minutter senere sørget Anders Midthjell for balanse i regnskapet. Vinnermålet kom kvarteret før slutt.

– Vi fikk et frispark fem-ti meter inn på deres banehalvdel. Vidar (Senneset) spilte ballen ut til Tore (Rylandsholm) på kanten som slo et innlegg. Ballen gikk over alle spillerne og landet hos meg bak i feltet. Jeg forsøkte å heade den tilbake mot mål, og den gikk heldigvis i en bue over keeper og landet i lengste hjørne, forteller tomålsscoreren.

– Dette var kjempeviktig og et fantastisk resultat å ta med videre. Vi hadde plukket ut noen av våre gjenværende kamper, som vi mente det burde være mulige å vinne. Florø2-kampen var ikke en av de kampene, så dette var en ren bonus, smiler Anders Midthjell.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bremanger – Florø2 5–4 (1–3)

Mål: 1–0 (8) Ahamadey Hussain, 1–1 (19) Agashan Puththisigamany, 1–2 (28) Puththisigamany, 1–3 (41) Moses John Dyer, 2–3 (46) Terje Nigardsøy, 3–3 (50) Anders Frøyen, 3–4 (55) Robert Kling, 4–4 (68) Anders Midthjell, 5–4 (77) Midthjell

Dommer: Per Oddvar Lien, Høyang

Gult kort: Terje Nigardsøy og Eirik Rylandsholm, begge Bremanger, samt to til Florø2

Bremanger: Ø. Langeland, V. Senneset, H. Rosø, T. Rylandsholm, M. Igland Senneset, T. Nigardsøy, A. Frøyen, M. Klakegg Hauge, E. Rylandsholm, A. Midthjell, A. Hussain