– Jeg synes det står ganske bra til i Nordfjord-fotballen. Jeg har hatt ansvaret for 2005-årgangen i Nordfjord den siste tiden og sonelaget spiller jevnt med Sogn og Sunnfjord, sier Hafsås.

Lørdag ledet han Eid-herrene til 0-1-tap i lokaloppgjøret mot Stryn – én uke etter at han ledet Eid til 10-1-seier over Tornado Måløy. Og som soneansvarlig for de 13 og 14 år gamle guttene i Nordfjord har han god oversikt på hva som rører seg i Nordfjord-klubbene, som nå er i ferd med å få en ny satsingsklubb på kysten (se egen sak på side 14 og 15).

– Samles TMFK og Skavøypoll blir det en stor klubb, Eid er en stor klubb med rundt 380 medlemmer og Stryn er det samme. Alle klubbene har relativt gode anlegg og driver godt i aldersbestemt fotball, mener Dan Jøran Hafsås.

I fotballkretsens satsingsgruppe for 13–16-åringer finner vi 12 spillere fra Nordfjord, 13 fra Sunnfjord og 14 fra Sogn. Av de 10 spillerne fra fylket som deltok på Equinor sin nasjonale talentleir for spillere i alderen 14–16 år i sommer fant vi seks sunnfjordinger, to nordfjordinger og to sogninger.

Dan Jøran Hafsås verken ønsker eller tror på at Nordfjord-fotballen på sikt vil samles i én satsingsklubb, og Eid-treneren forstår at de to Vågsøy-klubbene nå er i ferd med å etablere et felles lag.

– Det er bare å se på tabellen. Både vi og Stryn er vesentlig bedre enn TMFK og Skavøypoll for øyeblikket. Det viste også resultatet fra vår kamp mot Tornado Måløy.

Avgjort fra straffemerket

Lørdag fikk eidarane langt tøffere motstand enn forrige helg. Heller ikke i det 17. forsøket i Stryn siden årtusenskiftet maktet Eid å slå rivalen i Stryn.

– Det var en kamp som kunne ha vippet begge veier. Taktisk synes jeg egentlig at vi gjorde det meste riktig. Vi hadde stort sett god kontroll på dem og hadde selv nok sjanser til å score, sier Hafsås.

Etter to strake hjemmeseiere over Stryn i serien måtte trener Dan Jøran Hafsås konstatere at Eid fremdeles sliter med å vinne over rivalen på sine turer i indre Nordfjord.

Han uttalte sist helg at han ville være fornøyd med ett poeng i Stryn, og så lenge ut til å få det ønsket oppfylt. Ti minutter før slutt valgte imidlertid dommer Rolf Kåre Almenning å peke på straffemerket.

– Det var snakk om holding i feltet. Jeg hadde ikke sjanse å se hva som skjedde fra der jeg sto. At vi tapte denne kampen var mest tilfeldig, selv om det samtidig er svakt av oss å gi dommeren muligheten til å dømme straffespark, sukker Hafsås.

– Jeg har for så vidt sagt det lenge, men nå er definitivt løpet kjørt med tanke på å ta førsteplassen. Fjøra rykker opp slik jeg spådde før sesongen. For oss handler det om å være med i toppen. Vi sikter oss inn på en topp 3-plassering og det er fremdeles innenfor rekkevidde, avslutter Eid-treneren.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Stryn–Eid 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (80, str.) Marius Rauset

Dommer: Rolf Kåre Almenning, Florø

Gult kort: Simen Lefdal, Eid, samt to til Stryn

Eid: S. Torheim Frislid, E. Rosø, T. Starheim, H. Haugen, A. Hagen Henden, J. Skorge, M. Henriksen, S. Lefdal, V. Høynes, K. Lefdal, R. Lillestøl Naustdal

Innbyttere: J. Vedvik