Klart for fotballens festdag:

Eid må forsvare serieledelsen borte mot erkerivalen

Eid kan glede seg over syv poeng og serieledelse etter tre serierunder. I kveld venter en knallhard naboduell mot Stryn for eidarane.   Foto: Bjørn Erik Drabløs

Sport

FOTBALL: Det blir flust av spennende lokaloppgjør når 16. mai-kampene blåses i gang i kveld.

I Kretsligaen er det klart for en skikkelig klassiker når Eid skal møte Stryn på bortebane. De to erkerivalene har utkjempet mange intense «slag», og i kveld blir det intet unntak.

Tabellsituasjonen setter utvilsomt også en ekstra spiss på nabooppgjøret. Eidarane topper tabellen med syv poeng på sine tre kamper, men like bak følger et lite kobbel på seks poeng: Førde, Tornado Måløy, Årdal, Kaupanger og nettopp Stryn. 

Tornado Måløy har på sin side fått et oppsving med to strake seire etter åpningstapet, men det blir garantert tøffe tak når de møter Bremanger på bortebane i kveld.

BIL står med tre poeng på sine tre kamper. De gikk på en smell med 0-1-tap og to utvisninger borte mot Kaupanger i helgen, og vil garantert gi alt for å reise seg mot vågsøyværingene.

I 5. divisjon blir det også en naboduell av godt merke på fotballens festdag når Selje tar imot Skavøypoll. Begge lagene bokførte en trepoenger i helgen, noe som betyr at Skavøypoll ligger på andreplass med syv poeng, mens seljeværingene ligger på femteplass med sine fire poeng.