Reddet i tolvte time

  Foto: Bremanger Idrettslag

Sport

Etter en langvarig jakt på ny leder var det til slutt nestleder Anette Igland som sørget for Bremanger idrettslags videre eksistens.

Knappe åtte måneder er gått siden Bremanger idrettslags årsmøte hvor idrettslagets nye leder skulle utnevnes. Avtroppende leder Kåre Magne Moes etterfølger har imidlertid vært en hard nøtt å identifisere for valgnemnda, og mens nestleder Anette Igland har figurert som fungerende leder i “leteperioden”, så har frykten for idrettslagets fremtid hengt over kommunen som en mørk sky.

Og med idrettskretsen hengende over skuldrene var Bremanger idrettslag i ferd med å ble nedlagt dersom en ny leder ikke ble utnevnt, før brikkene endelig falt på plass på et ekstraordinært årsmøte i forrige uke.

Løsningen ble at nestleder Igland aksepterte å inneha rollen som leder i Bremanger idrettslag fram til neste årsmøte i februar. Og den påtroppende lederen understreken at det var frykten for idrettslagets undergang som var motivasjonen i avgjørelsen.

– Alternativet hadde vært at idrettslaget hadde blitt lagt ned og det hadde jeg ikke hjerte til. Bremanger idrettslag er den største organisasjonen i forhold til aktive unger i kommunen. Jeg har selv hatt gleden av idrettslaget i mange år og det er en utrolig viktig organisasjon, sier Igland som ligger på fjerdeplass på adelskalenderen for Bremangers damelag med 68 kamper.

Les hele saken i papirutgaven mandag 3. oktober.