– Da sesongen startet følte jeg ikke at jeg var helt der jeg var i fjor, så derfor økte jeg den fysiske treningsmengden. Det var et dumt valg, for hardtreningen gjorde at jeg til tider hadde lite overskudd, sier Kristian Lefdal.

19-åringen, som banket inn hele 35 mål forrige sesong, har slitt med å finne veien til nettmaskene i sesonginnledningen. Før fredagens møte med Dale sto han uten scoringer i serien.

– For min egen del har det vært tøft, egentlig. Det har ikke vært som i fjor, sier Lefdal.

– Det ble litt for mye jogging i en periode, innrømmer Lefdal.

– Scorer ikke 35 mål i år

Han føler at formen nå er i anmarsj, og kampen mot Dale fredag bar prov om akkurat det. Kristian Lefdal sørget nemlig med sine to mål for at Eid kunne gå til pause med en 2-0-ledelse på Eid stadion.

– Etter fem kamper uten mål var det virkelig deilig å score.

– I fjor hadde vi mange enkle kamper, så jeg scorer ikke 35 mål i år for å si det slik. Divisjonen i år er tøffere og mer spennende. Det synes jeg bare er kjekt for da får vi utviklet oss mer som lag, sier Lefdal, som ikke har satt seg noen målsetting om antall scoringer i år.

– Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg vil bare score mest mulig for å hjelpe laget.

Årets første hjemmeseier

Og å hjelpe laget gjorde han definitivt fredag. Først utnyttet han en grov feil i Dales forsvarsrekke før han i forkant av 2-0-scoringen ble servert av tvillingbroren Simen. Hans to scoringer og jevngamle Vebjørn Høynes sin 3-0-scoring ti minutter etter pause avgjorde i praksis oppgjøret. Den siste halvtimen ble en transport-etappe mot Eids andre seier og første hjemmeseier for sesongen. Kampen var årets første på naturgraset på Eid stadion.

– Vi har ikke vunnet hjemme i år, og det var fint å få en seier igjen. Vi snakket før kampen om at vi ønsket å tette luken opp til fjerdeplassen, så denne seieren var viktig. Det er jevnt i denne divisjonen, konstaterer Kristian Lefdal.

Fra innbytterbenken kunne Kristian Lefdal (t.h.) og lagkameratene konstatere at Eid tok en komfortabel hjemmeseier mot Dale i årets første kamp på Eid stadion.

Etter en noe skuffende innledning på sesongen løftet Dale-seieren Eid opp i ryggen på Fjaler.

– Vi hadde en målsetting om en 3.–5. plass på tabellen før sesongstart. Det er fremdeles absolutt mulig, mener Lefdal.

Eid skal nå spille to bortekamper på rad, mot Høyang og Florø2, før Skavøypoll kommer på besøk 17. juni.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Eid – Dale 3–0 (2–0)

Mål: 1–0 (23) Kristian Lefdal, 2–0 (35) K. Lefdal, 3–0 (55) Vebjørn Høynes

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Daniel Haus, Håvard Holmøyvik, Simen Lefdal, alle Eid, samt ett til Dale

Eid: S. Torheim Frislid, A. Hagen Henden, H. Holmøyvik, H. Haugen, E. Rosø, S. Grøttå, M. Henriksen, V. Høynes, D. Haus, S. Lefdal, K. Lefdal

Innbyttere: S. Hafsås, S. Glosvik, A. Melikyan, M. Ferej Yassin, S. van Oorschot, J. Vedvik