FOTBALL (Eid – Fjøra 2-5): Bjørn Totland advarte mot dødballene til Fjøra på forhånd, uten at det så ut til å hjelpe nevneverdig.

– Vi er nødt å trene mer på dødball imot. Fire av målene vi slapp inn mot Fjøra var på dødball og det siste var også en duell i vår «boks», sukker Eid-trener Bjørn Totland etter cupexiten onsdag kveld.

Etter at Fjøra scoret to dødballmål på Eid i en treningskamp tidligere i vinter, advarte Eid-treneren mot 3. divisjonslaget kvaliteter før cupkampen.

– Vi hadde ekstra fokus på dødballer og visste at deres sterkeste våpen var dødballene. Men vi «satte linjen» for lavt og duellene havnet for langt inne i vår boks. Der må vi trenerne ta selvkritikk, sier Totland, som samtidig legger til at Eid ga vekk for mange «billige» dødballer til gjestene.

Dele Alli-kopi

Men selv om duellsterke sogndøler til slutt vant cupmøtet komfortabelt, skapte Eid lenge trøbbel for Fjøra.

– Vi møtte et lag som sannsynligvis er bedre organisert og bedre fysisk enn alle de lagene vi vil møte i 4. divisjon. I første omgang var vi likevel best og scoret to fantastiske mål, forklarer Eid-treneren.

– Vebjørn dempet ballen på brystet, trikset noen ganger før han plasserte den i lengste hjørne med en fin «volleychip».

Slet etter pause

To Fjøra-scoringer ble etterfulgt av et mønsterangrep hvor nevnte Høynes til slutt fant Kristian Lefdal som utlignet til 2–2. Samme mann hadde en kjempesjanse til å gi Eid ledelsen 3–2 like før pause, men skuddet gikk utenfor.

– Ut over i kampen mistet vi grepet på kampen. Fjøra klarte å beholde posisjonene, mens det gjorde ikke vi og de ble etterhvert mer spillende enn i førsteomgang da de kun slo langt, forklarer Bjørn Totland.

– Vi møter Selje (h) på lørdag. Der skal vi prøve å stille et sterkt lag for det hadde vært fint med en seier for å få denne skuffelsen ut av systemet.

** Steffen Glosvik er ventet tilbake i spill for Eid i juni etter en hofteoperasjon.

KAMPFAKTA

1. kvalifiseringsrunde i NM Cupen

Eid - Fjøra 2-5 (2-2)

Mål: 1-0 (18) Vebjørn Høynes, 1-1 (26) Mathias Flo, 1-2 (35) Gøran Wigum, 2-2 (40) Kristian Lefdal, 2-3 (63) selvmål, Sebastian Grøttå, 2-4 (72) Espen Schøn Outzen, 2-5 (80) Flo

Dommer: Vegard Yndestad, Eikefjord

Gult kort: Vebjørn Høynes, Sebastian Grøttå, begge Eid, samt ett til Fjøra

Eid: S. Torheim Frislid, H. Holmøyvik, M. Ferej Yassin (70, V. Lunde), J. Skorge, S. Grøttå (88, D. Myklebust), V. Høynes, R. Lillestøl Naustdal, M. Henriksen, S. Lefdal, K. Lefdal, A. Midthjell (89, J. Vedvik)