FOTBALL (Florø3 – Skavøypoll 0-5): Poengfangsten i høst har gjort nedrykkskandidaten til et topplag i 4. divisjon. Skavøypoll-treneren hadde helst sett at laget fant formen tidligere.

– Nå er vi a jour etter den svake vårsesongen. Men jeg er egentlig tilhenger av å gjøre det godt tidlig i sesongen slik at vi kan slappe litt mer av mot slutten. I år har vi gjort det på en annen måte, smiler Yndestad.

Skavøypoll tok sommerferie med 0-3-tap for Sandane og en foreløpig 9. plass på tabellen i 4. divisjon. Avstanden opp til Tornado Måløy på 3. plass var da på elleve poeng. Etter 5-0-seieren over Florø3 fredag inntok Skavøypoll 3. plassen på tabellen, plassen foran TMFK, som riktignok har én kamp mindre spilt.

Men syv seiere på åtte forsøk har gjort at SIL har gått fra å være en nedrykkskandidat til å kjempe om andreplassen bak opprykksklare Fjøra.

– Ja, vi kunne knapt fått med oss mer enn hva vi har gjort i høst. Laget har respondert bra på det vi gjorde i ferien, sier Yndestad.

Uavklart trenersituasjon

Skavøypolls strålende resultater i høst bør gi laget en vitamininnsprøytning inn mot sesonginnspurten og det som skal skje neste sesong. Hvem som leder laget i 2016 er imidlertid ikke avklart.

– Nei, slike ting tenker jeg ikke på nå. Jeg regner med styret i klubben jobber med det.

– Har du gitt dem beskjed om at du ønsker å være med videre som hovedtrener?

– Jeg har ikke sagt noe som helst. Vi har tre kamper igjen og så skal det bli godt med ferie, sier Børge Yndestad.

Kontret Florø3 i senk

Årets nest siste bortetur fredag ble av det hyggelige slaget for Skavøypoll.

– Florø3 har teknisk gode og hurtige spillere, så vi visste at ved å ligge lavt og kompakt så ville vi få gode kontringsmuligheter, forklarer Yndestad.

Midtstopperen og lagkameratene gikk til pause med en 1-0-ledelse. Etter at Vebjørn Furnes doblet ledelsen fikk gjestene enda større rom å kontre i og med friske bein kunne innbytterne Steven Silden og Magnus Nore øke ledelsen til både 0–5 før Vågsøy-laget satte seg på båten hjem.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Florø3 - Skavøypoll 0-5 (0-1)

Mål: 0-1 (29) Kim-Andre Gangeskar, 0-2 (54) Vebjørn Furnes, 0-3 (64) Steven Silden, 0-4 (76) Magnus Nore, 0-5 (82) Nore

Dommer: Rune Haugland, Haugen

Gult kort: Asle Eldevik, Skavøypoll, samt ett til Florø3

Skavøypoll: Y. Furnes, A,-M. Hagen Kvalvåg, L. Nygård, B. Yndestad, A. Eldevik, A. Kvalheim, R. Myre, K.-A. Gangeskar, V. Furnes, J. Haukur Haraldsson, R. Solvang

Innbyttere: S. Silden, M. Nore, E. R. Flataker, S. Mohanarajah