– Helt sikre på å ikke rykke ned kan vi ikke være helt ennå, men dette var et godt steg på veien mot trygg plass, smiler Skavøypoll-angriper Tor-Erik Tvendeseter Kupen etter 4-2-seieren.

Hans to mål mot Eid bidro til at Skavøypoll tok med seg tre svært viktige poeng fra Nordfjord-oppgjøret i kampen for fornyet kontrakt i Kretsligaen.

Seieren gjorde at Skavøypoll klatret forbi Bremanger på tabellen (Bremanger spilte mandag kveld etter at vi gikk i trykken) og opp på trygg grunn.

Vågsøy-laget har Florø2 (b) og Høyang (h) igjen på programmet i sesonginnspurten. Trolig er ett poeng fra disse kampen nok for SIL for å unngå nedrykk.

– Jeg tror ikke vi skal ha for store forhåpninger om poeng i Florø, men hjemme mot Høyang bør vi vinne. De har allerede rykket ned og har ikke noe å spille for, mener Tvendeseter Kupen.

– De vant fortjent

Lørdag viste han og lagkameratene at Skavøypoll hadde langt mer å spille for enn gjestene fra Eid. Det mener bortelagets trener ble avgjørende.

– Jeg sier ikke at vi ikke var giret på å vinne kampen, men de hadde kniven på strupen og det merket vi på entusiasmen deres. De vant fortjent, erkjenner Dan Jøran Hafsås.

– Eid hadde mye av banespillet, men vi lå bra «i ramma» og slapp de ikke til med særlig med sjanser, sier Tor-Erik Tvendeseter Kupen.

Etter at Eid reduserte to ganger i løpet av kort tid var det Tvendeseter Kupen som fikk snudd kamputviklingen da han fastsatte sluttresultatet til 4-2 midtveis i omgangen.

– Det var personlige feil som gjorde at vi tidlig i andre omgang slapp inn to mål. Da ble det vel spennende, men jeg følte likevel vi hadde god kontroll, sier SIL-angriperen, som pådro seg en smell i kneet i oppgjøret uten at han tror at det betyr at han er ferdigspilt for sesongen.

Blir nummer fem

For Eid betyr tapet at de etter all sannsynlighet blir nummer fem i Kretsligaen denne sesongen.

– Da treffer vi med ambisjonen vi satte oss før sesongen som var en 3.-5. plass. Vi er fornøyde med sesongen selv om de siste kampene mot Høyang (1-1) og Skavøypoll har vært for svake, sier Dan Jøran Hafsås.

** Mohamed Abdulkadir Haji Ali (17) debuterte for Skavøypoll mot Eid, mens Jonas Heggen Trosdahl (15) debuterte for Eid i oppgjøret.

KAMPFAKTA

Skavøypoll - Eid 4-2 (3-0)

Mål: 1-0 (29) Espen Sandal, 2-0 (32) Tor-Erik Tvendeseter Kupen, 3-0 (45+1) Rune Solvang, 3-1 (54) Joakim Vedvik, 3-2 (56) Simen Lefdal, 4-2 (67) T.-E. Tvendeseter Kupen

Dommer: Asbjørn Kjetil Grinde Håre, Fjøra

Gult kort: Tor-Erik Tvendeseter Kupen, Rune Solvang, begge Skavøypoll, samt Daniel Haus, Håvard Holmøyvik og Adrian Hagen Henden, alle Eid

Rødt kort: Sondre Myre Silden, Skavøypoll (to gule, 90+2)

Skavøypoll: A. M. Hagen Kvalvåg, St. Silden, B. Yndestad, L. Nygård, E. R. Flataker, Er. Sandal, R. Solvang, M. Henriksen, Es. Sandal, S. Myre Silden, T.-E. Tvendeseter Kupen Innbyttere: N. Midtbø Heggedal, M. A. Haji Ali Eid: S. Torheim Frislid, A. Hagen Henden, K. Årskog, H. Holmøyvik, E. Rosø, K. Lefdal, S. Lefdal, R. Lillestøl Naustdal, D. Haus, J. Vedvik, S. Hafsås

Innbyttere: J. Heggen Trosdahl, E. Wik Leite