Tema

tirsdag 04.01 2022

Politiet om mobilsvindelen: – Ver forsiktig og ver skeptisk

Etter at Fjordenes Tidende måndag skreiv om Judith Kvåle som blei lurt av svindlarar som tok over kontoane hennar på Facebook, Messenger og Instagram, har fleire tatt kontakt med liknande historier. – Ver skeptisk, seier politiet.

Deepfake: Målrettede svindelforsøk skjer nå også her hos oss

Søsteren din ringer og ber om å få låne penger. Stemmen kjenner du godt. Men hva om det ikke er henne i andre enden?

onsdag 15.12 2021

Svindlet frivillig organisasjon for over halv million

En kvinne fra Sogn og Fjordane er i Sogn og Fjordane tingrett dømt til fengsel i seks måneder, tre på vilkår, for å ha svindlet en frivillig organisasjon for 575.000 kroner over fire år.

onsdag 01.12 2021

Åtvarar: – Om nokon frå «politiet» på Austlandet ringer og ber om personalia, ønsk dei god jul og legg på. Det er svindel

Vest politidistrikt kjem med ei åtvaring til folk. Igjen er svindelbandar i gang med å late som der er politiet og lure folk for bankkontoinformasjon.

onsdag 27.10 2021

Får du oppringing frå eit nummer som liknar politiet sitt, ver på vakt. Det er svindel

Vest politidistrikt melder onsdag kveld om gjentatte svindelforsøk meldt til dei, og ber folk vere på vakt for ein person som bruker eit nummer som liknar politiet sitt.

mandag 02.08 2021

Politiet åtvarar om svindelforsøk frå nødnummeret 112

Vest politidistrikt går ut med ei åtvaring måndag etter at politiet sitt nødnummer, 112, har blitt brukt i svindelforsøk.

fredag 23.07 2021

Rikke og kjærasten vart svindla og stod utan stad å bu – fekk enorm respons frå over tusen personar som ville hjelpe

Rikke Otneim la ut eit innlegg på Facebook og fekk stor respons. – Folk har vore så snille og hjelpsame, seier Otneim til Fjordenes Tidende.