Etter 14 år som sjømann har Svein Arild Vatsø gått i land til jobben ved studenthuset Det Akademiske Kvarter (Kvarteret).

– Det er rart å gå på jobb og komme hjem igjen samme dag, ler Svein Arild Vatsø (32) fra Bremanger, som i høst ble administrerende leder for Det Akademiske Kvarter, studentenes kulturhus i Bergen.

I en årrekke jobbet han som sjømann hos firmaet CGG Services, og reiste rundt om i verden på jobboppdrag. Men med familie ble det vanskelig å være borte i lengre perioder.

– Når sønnen min på 1,5 år nesten ikke kjenner meg igjen etter en jobbreise på seks uker, da kjenner du det i pappahjertet, sier Vatsø som sammen med konen Christine venter en datter på nyåret.

Fulgte strømmen

At Vatsø skulle ende opp som administrerende leder for Kvarteret, har ikke alltid ligget i kortene.

– Norsklæreren min på Måløy vidaregåande skule sa at jeg var kreativ, men jeg fulgte strømmen. Jeg gikk ut av videregående og endte opp som sjømann, forklarer han.

Men med jobben på sjøen ble det mye fritid – som Vatsø slett ikke kastet bort.

– Det ga meg muligheten til å skape og være kreativ halve året, og jobbe som sjømann resten av tiden. Jeg har realisert prosjekt, festivaler, konserter, filmer, ramser han opp.

Liker å få ting til å skje

Vatsø legger ikke skjul på at Kvarteret er et springbrett. Men for øyeblikket ser han for seg flere år hos studenthuset.

– Omdømmet til Kvarteret er veldig bra, og noe en kan bygge relasjoner på. Navnet er godt innarbeidet og jobben gir god erfaring, mener Vatsø.

I stillingen skal han legge til rette for frivillig arbeid, og ha ansvar for det økonomiske, samt personal- og administrativt ansvar. Totalt er det rundt 400 frivillige på huset.

– Jeg trives veldig godt, men jeg er jo blitt litt kastet ut i det. Det er mye å sette seg inn i.

Kvarteret har rundt 2.200 arrangement årlig og en omsetning på over 14 millioner.

– Jeg får mer ansvar som gjør at jeg vokser. Det er mye å ta tak i, og jeg liker å få ting til å skje. Jeg ønsker å kunne gå herfra og si at jeg gjorde alt i min makt for å bidra til den positive utviklingen, forteller han.