Espen Hammersvik (33) fra Måløy er en av 16 deltakere når Robinsonekspedisjonen har premiere på TV2 6. mars.

Måløyværingen er til daglig Food & Beverage Manager ved Clarion Hotel Admiral i Bergen og ble nylig kåret til "Årets unge hoteliér" i Norge.

Innspillingene til TV-programmet ble gjort på Fillippinene i mai og juni i fjor, og Espen Hammersvik sier følgende til VG om det å delta:

— Det største sjokket var den totale omveltningen fra det daglige livet. Ingen kontakt med min familie og mine barn var veldig vanskelig i starten av oppholdet. Tilværelsen blir snudd opp ned, og man får ganske fort et større perspektiv på livets gang.

– Hva kommer du til å savne mest?

– Utvilsomt min familie. Mine to små gutter på fem og sju år, og min kone. Jeg er sterkt knyttet til mine barn, uttalte Hammersvik til TV2 før innspillingen.

I årets sesong må deltakerne klare seg helt på egen hånd.

– I år har vi fokusert mer på det som er selve kjernen i Robinsonekspedisjonen, nemlig at deltakerne må klare seg helt på egenhånd som en ekte Robinson Crusoe. I tidligere sesonger av ekspedisjonen har de startet med en rasjon mat og tennstål til å lage bål, men det får de ikke i år. Kampen for å overleve blir dermed tøffere enn noensinne, og sulten kommer krypende allerede første kvelden for flere av deltakerne, sier programleder Christer Falck til TV2.