Forfatter Øystein Wiik kommer til Måløy for å snakke om bestselgeren Skorpionen der deler av handlingen er lagt til våre trakter.

Onsdag kveld blir han å treffe på Min & Din i Måløy sentrum der han skal delta på bokkveld i regi av Notabene bokhandel.

– Det blir veldig gøy å komme tilbake og fortelle om boka. Jeg var på en researchtur hit i januar, noe som gav stor inspirasjon, sier Wiik.

Endret til linebåt

Wiik hadde lyst å legge deler av handlingen til en fiskebåt, fordi det gav mange finurlige måter folk kunne avlide på. Han hadde først tenkt å legge handlingen til en tråler.

– Men etter besøket på Fiskevegn på Flatraket, og all informasjonen jeg fikk der, innså jeg at det heller måtte bli en linebåt. Det handlet delvis om hvordan patagonisk tannfisk blir fisket, om prisingen av fisken i forhold til om den er tatt med trål eller line, og så ikke minst fordi den type båt åpnet for veldig utspekulerte måter å ta folk av dage på, smiler Wiik, som også var høyt og lavt om bord i ringnotbåten Torbas da han var i traktene på research.

Besøkte Lefdal gruve

Besøket i Lefdal Gruve formet også bokens innhold, som i tillegg til å handle om en linebåt på tyvfiske også er en teknologisk thriller.

– Ja, datalagringssenteret der har blitt veldig viktig i handlingen. Selve hovedhandlingen og klimaks i boken er lagt til måløytraktene, med dataanlegget, Vemmelsvik fort og fjorden utenfor i sentrum. Det er masse dramatikk rundt dette.

Boken Skorpionen, som også er navnet på linebåten i handlingen, er nå i salg, og Wiik forteller at salget går bra.

– Vi trykte nytt opplag allerede etter 14 dager, så det er veldig bra, sier han.

Krimboka, den sjette i rekka for Wiik, har også fått god mottakelse blant kritikerne, blant annet fikk den terningkast 5 i VG.

Lokalt «Bokbad»

Og på bokkvelden lover Wiik, som også er skuespiller, sanger og foredragsholder, en underholdende kveld.

– Det kan også bli litt synging, litt musikk knyttet til krimgenren.

I samtale med Nina Westvik, daglig leder ved Notabene, kommer han til å snakke om hele forfatterskapet, prosessen rundt det å skrive krim og ikke minst seriefiguren Tom Hartmann.

– Det vil også bli salg av bøker og boksignering i etterkant, opplyser Westvik, som er glad for at Wiik kommer tilbake til Måløy.

– Han hadde lyst å komme igjen, og vi inviterer gjerne. Det er kjekt at han tar seg tid til å komme hit, for han er en travel mann som reiser hele verden rundt. Jeg håper absolutt at folk ser muligheten og kommer på bokkvelden på onsdag!