Tre ganger så mange jenter som gutter deltok under arrangementet i Svelgen samfunnshus lørdag kveld. Henholdsvis atten og seks.

– Det er vel fordi guttene er for opptatt med fotball, ler Torine Storøy Bortne som sammen med Hilde Gulliksen og Eirin Edvardsen utgjør tre av fire medlemmer i gruppa NEMO fra Rugsund.

Fjerde bandmedlem og eneste gutt, trommis Preben Berg Langedal hadde ikke mulighet til å komme.

Jentene som går i tiende klasse på Davik ungdomsskole hadde likevel ikke problemer med å holde takten uten perkusjonisten på plass, og gikk videre til fylkesmønstringen på første forsøk etter vakker trestemt sang og gitarspill.

Med for første gang

– Det er ingen av oss som har vært med før verken som solister eller bandmedlemmer. Det er vel faktisk bare jeg som har vært her som publikum, forteller Hilde Gulliksen, som sammen med de to andre har flere år bak seg med musikk i Bremanger.

– Vi har gått på kulturskolen sammen siden femte klasse, men vi begynte ikke å spille sammen som band før for ett og et halvt år siden, forteller Eirin Edvardsen.

– Men det har vært av og på hele tiden, noen har sluttet en periode og så begynt igjen, så det har egentlig ikke vært alvor før i fjor høst. Da satt vi på skolen og fant ut at vi skulle melde oss på, forteller Torine.

Berømmer kulturskolen

Kulturskulen i Bremanger har godt over 200 medlemmer, og satsingen derfra tror jentene er den soleklare årsaken til det høye nivået til deltakerne i kommunen.

– Vi har veldig gode lærere i kulturskolen. Og kan for eksempel be om flere timer i uken til å øve om vi ønsker det. I tillegg øver vi mye utenom, sånn som denne uken før UKM så har vi øvd 12 timer, forklarer jentene.

De andre som gikk videre fra Ung Kultur Møtes var Kazzi, A Thousand Pandas, Ekko og Sigrid Louise Frøysland fra scene.

Therese Fossheim, Amalie Ytre-Hauge, Lena Ekerhovd og Floor Bruikman gikk videre fra utstilling.

I tillegg gikk Inga Sagmo, Ive Van Oorschot, Jonas Myklebust, Emma Føleide og Julia Sandvik videre fra kategorien Arrangør.