Vågsøy kommune har i en årrekke forsøkt å finne tilgjengelig areal til en klatrepark i sentrum uten å lykkes. De besluttet derfor i fjor høst å bruke de 750.000 kronene lokalpoltikerne hadde satt av til mindre installasjoner i sentrum.

Kommunestyret var torsdag enige om at installasjonen til 150.000 kroner eks. mva. (inkludert fallmatter) kunne monteres i sentrumsparken umiddelbart, mens det var mer uenighet rundt lekeapparatet til 215.000 kroner som skulle plasseres på Torget.

Rådmann Knut Ove Leite foreslo at torgbodene som står har stått på dispensasjon på Torget i flere apparat ble fjernet for å gjøre plass til lekeapparatet. Det var flere, deriblant Geir Oldeide (Rødt), skeptisk til. Han mener betongscenen på Torget bør fjernes for å gjøre plass til både torgbodene og lekeapparatet.

– Jeg har lenge ment at vi måtte gjøre noe med Torget og et av de første tingene jeg synes vi må gjøre er å få vekk den "klossen" (les: betongscenen). Det er et monster som overhodet ikke bør være der. Den tjener ingen funksjon og er stort sett bare i veien. (...) De naustene (les: torgbodene) som står der har etter mitt syn vært en suksess. (...) Vi må beholde dem, de tjener ofte en flott funksjon i arrangementet som er på Torget.

Dette lekeapparatet foreslo rådmannen å plassere på Torget, men flertallet i kommunestyret ville vente med å montere appratet til andre prosjekt i området var avklart. Illustrasjon: Vågsøy kommune

Han var derfor enig med Kristian Skibenes (H) som foreslo å vente med å montere lekeapparatet på Torget i påvente av avklaringer i andre prosjekt som blant annet Fiskerimuseets planer på lekteren.

– Jeg må si at jeg synes at det er rart å plassere en såpass stor installasjon på Torget når vi ikke helt har planlagt hvordan sentrum skal være framover, sa Skibenes. Han viste også til Tour of Norway for kids-arrangementet i Måløy onsdag hvor arrangørene brukte arealet på Torget hvor lekeapperatet ble foreslått plassert.

Mindretallet (10 stemmer), som blant annet besto av Senterpartiets representanter, så ingen grunn for å vente med å montere lekeappratet på Torget.

– Det er mulig å uten store kostnader flytte dette om det skulle være behov for det i forbindelse med senere utbygginger på Torget. Så jeg vil frarå at vi utsetter dette, men får det gjort, sa Olav Horn (Sp).

I første omgang blir det imidlertid kun lekeapparatet i sentrumsparken som blir montert.

I sist møte protokollførte formannskapsmedlemmene at de ber om at lekeapparatene blir etablert raskt slik at de kan brukes i løpet av sommeren.

– Jeg kan ikke love annet enn at dette blir gjort så raskt som mulig, opplyser rådmann Knut Ove Leite.