– Jeg øver hver eneste dag. Jeg synger ikke bare gjennom låta jeg skal fremføre, for teknikkøvelsene er minst like viktige, sier måløyværingen.

Teknikkøvelsene har hun tatt med seg hjemmefra. Hun bruker dem hver eneste dag, enten det er i studio, på hotellrommet eller rett før hun skal på scenen.

– Jeg kan til og med gjøre øvelsene ute i offentligheten, det går an å gjøre de på en veldig diskré måte, sier Andrea, samtidig som hun viser hvordan hun bruker stemmen i øvelsene.

Kulturskolen

Som elev på Kulturskulen i Vågsøy har Andrea lært mange viktige verktøy som hun nå får bruk for som deltaker i TV 2-programmet The Voice.

– Det går på alt fra pusteøvelser til artikulasjon, som gjør at man uttaler ordene på en best mulig måte. Det er noe sanglæreren min har vist meg, sier Andrea og viser til Hildegunn Vederhus, som også er rektor på kulturskolen.

– Det er hun som har lært meg de teknikkene, og støtteøvelser som gjør at jeg treffer tonen rett. Dette er viktige øvelser som jeg har med meg hjemmefra, og som jeg kan gjøre hvor som helst.

Sanglæreren til Andrea har også lært henne at det er viktig med bra kondis når man skal synge.

– Å synge tar mye pust. Det høres kanskje litt rart ut, men det er sant, smiler Andrea.

Hektiske dager

Forrige fredag gikk Andrea nok en gang videre i sangkonkurransen The Voice. 16-åringen fikk strålende tilbakemeldinger for sin versjon av Ariana Grande-låta Dangerous Woman. Mentorene påpekte at Andrea nok en gang viste en ny side av seg selv. Stemmene fra publikum beviste at også seerne var fornøyde med det de hørte fra den unge måløyværingen i H3 Arena.

Dagene før fredagens livesending har vært hektiske. Hun startet uken med lydprøver mandag. Der var mentor Yosef Wolde-Mariam til stede for å gi tilbakemeldinger på sangvalget og fremførelsen av låta.

– Lydprøvene gikk veldig bra. Både mentoren min, bandet og hele crewet var veldig positive. På grunn av den responsen jeg fikk, er jeg ikke så nervøs før neste sending. Jeg gleder meg veldig til fredag, selv om nervene sikkert vil komme sakte, men sikkert, smiler Andrea.

Hemmelig låtvalg

Som vanlig kan ikke Andrea røpe hvilken låt hun skal fremføre under neste livesending i H3 Arena. Det hun kan si, er at hun kommer til å synge nok en låt med høyt temp.

– Denne sangen er et bra valg for meg fordi den viser hvilken kapasitet stemmen min har, sier 16-åringen, som samtidig ikke legger skjul på at det er et utfordrende låtvalg.

– Jeg har alltid likt denne sangen, og synes den er veldig kul. Jeg har aldri fremført den før, jeg har kun sunget den litt på rommet mitt.

Fredag kveld er Andrea en av sju deltakere som skal konkurrere om en plass videre i The Voice på TV 2.