Med den selvskrevet låten Collide sikret Jørn Trollebø Kvalheim seg en plass videre i Idol.

– Denne gangen var jeg overrasket. Jesper klatret høyt opp og dommerne trodde det var hit-sangen. Jeg tenkte vel at nå var det sikkert min tur, innrømmer Jørn etter det ble klart at Jesper røk ut av Idol.

Jørn innrømmer at det var ekstra nerver i spill før han gikk på scenen og framførte sin egen låt, Collide.

– Men jeg tenkte at nå skulle jeg fram og gjøre et av de største tingene en får lov til å gjøre. Det var litt nerver, men samtidig en ro. Det er jo min sang, jeg kan den egentlig inn-ut og baklengs, sier Jørn til Fjordenes Tidende etter sendingen.

I kveldens sending av Idol på TV 2 fikk samtlige fem deltakere lansert sin egen låt. Og Jørn, som eneste som har skrevet sin egen låt alene, fikk skryt fra Idol-dommerne av innsatsen.

– Det er veldig bra at du skriver dine egne låter, sa Kurt Nilsen før han kom med noe forsiktig kritikk, som han selv poengterte under sendingen.

– Det er viktig at når en er i studio at en får motstand. Jeg elsker versene, men der det topper seg går det tilbake til 1983. Der skulle en produsent ha hjulpet deg, men det har du ikke fått og dette er resultatet. Gratulerer med ny lå, mente Kurt Nilsen.

– Dette er tilfelle av en låt som er fantastisk kul live. Og det låter best live. Du skal ha masse ekstrapoeng for å ha skrevet låten selv som den eneste i konkurransen. Driv, trøkk og bra jobbet, la Idol-dommer Esben Selvig.

I kveld var det Jesper som måtte ryke ut av Idol, og Jørn får altså atter en uke i hovedstaden og med Idol på timeplanen.

På onsdag var det en spent måløyværing som fortalte til Fjordenes Tidende at han gru-gledet seg til kveldens sending.

– Det er jo dette som er drømmen min, å lage egen musikk og framføre den. Jeg er veldig spent på i kveld og gleder meg som en unge. Det er helt sykt, hvem skulle trodd dette? Herregud, nei og nei, sier han, plutselig tom for ord.

Men 23-åringen passer på å poengtere at han ikke har kommet så langt uten god hjelp.

– Så jeg må sende en kjempestor takk til alle hjemme som har stemt og sendt meldinger. Det er helt vilt og jeg er så takknemlig at det er vanskelig å sette ord på det. Jeg har kjempelyst å være med videre også, men bare å komme helt hit er vanvittig. Og jeg er så takknemlig for det. Det hadde vært utrolig gøy å bli med videre, og så lenge folk vil ha meg med, så fortsetter jeg gjerne!