Gjennom takt og toner ønsker Vidar Seljen Melby å hjelpe andre i en positiv retning.

«Hvor ord svikter, taler musikken», skrev H.C. Andersen. For måløyværingen Vidar Seljen Melby (21) skal musikk brukes som et middel for å hjelpe andre å få det bedre.

21-åringen er nå inne i sitt første år på studiet musikkterapi ved Griegakademiet i Bergen.

– Musikkterapi var noe som traff meg og noe som jeg fikk lyst til å jobbe med. Det er utrolig spennende.

Som musikkterapeut jobber man som terapeut der en bruker ulike musikalske verktøy eller virkemiddel.

– Målet er at musikalske erfaringene skal bidra til positive endringer i en livssituasjon, forklarer Vidar og legger til at en musikkterapeut jobber målrettet mot å opprettholde eller øke helse og livskvalitet.

– Det er et bredt spekter av ulike arbeidsfelt og målgrupper i yrket. Man kan jobbe i alt fra pedagogiske til medisinske kontekster, som skole, barnevern, rehabilitering eller på sykehus.

Men hvilken retning Vidar vil velge etter studietiden, er han ennå ikke helt sikker på.

– Jeg har god tid til å bestemme meg, smiler førsteårsstudenten, som ser fordelen av å ha et bredt spekter av ulike jobbmuligheter etter studiene.

Men det er ikke bare studier som opptar hverdagen til Vidar. Med bluesbandet Gaffoot legger han nå ut på turné og lørdag spiller de på Min & Din i Måløy.

– Det blir veldig spennende, sier Vidar forventningsfullt.

Bluesbandet består av Vidar og kompisen Jonathan Fimland Kleven. På turneen stikker de innom Trondheim, Sandane, Eid og Måløy, deretter Bryggja 1. april før turneen avsluttes på Victoria Pub & Cafe i Bergen.

Les hele reportasjen i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.