«Mirakelkvinnen» blir både vist og kan vinne priser under filmfestival.

I dag åpner årets utgave av Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda – med et lokalt innslag på programmet.«Mirakelkvinnen», som gikk på TV 2 i januar i år, omhandler healeren Bergit Loen Hatlenes fra Hatleneset i Selje. I TV 2-dokumentaren fortelles historien om 21 år gamle Camilla som sommeren 2014 reiser til Selje for å få hjelp av Bergit og hennes varme hender. 21-åringen har diagnosen ME og har vært kronisk utmattet i seks år.

Film- og TV-produksjonsselskapet Novemberfilm, som står bak dokumentaren, skriver følgende på sin Facebook-side:

«Mail fra Den Norske Dokumentarfilmfestivalen: Gratulerer! Filmen dykkar, «Mirakelkvinnen» er valt ut til å bli vist på Den Norske Dokumentarfilmfestivalen, og vil konkurrere i klassen Kort/mellomlang dokumentar. Han vil òg ha høve til å vinne publikumsprisen vår, som tilskodarane røystar fram etter framsyningane».

«Mirakelkvinnen» blir vist i studenthuset Rokken fredag ettermiddag, og så er det klart for prisutdeling lørdag kveld.

Den norske dokumentarfilmfestivalen gikk av stabelen for første gang i 1997 og arrangeres i år for 19. gang. Ifølge festivalen er målsettingen med det tradisjonsrike arrangementet å vise det beste av norsk dokumentarfilm og å fremme unge filmskapere. I tillegg til Beste korte/mellomlange dokumentar og Publikumsprisen, deles det også ut priser for Beste lange dokumentar og Beste studentproduksjon under festivalen i Volda.