Jørn Trollebø Kvalheims band, Trollebø, slipper både singel og EP i mai.

– Det blir veldig gøy! Jeg gleder meg som en liten unge og det tror jeg alle i bandet gjør, forteller Jørn til Fjordenes Tidende.

Bandet har jobbet hardt for å få singel- og EP-slippet i boks. Og nå er alt klart. Låten Railroad track slippes 15. mai, deretter EP’en Escape med totalt fire låter slippes så 22. mai.

– Vi begynte for 1,5 år siden med dette prosjektet. Bandet ville gi ut egen musikk og vi har jobbet knallhardt. Siden Idol har vi omtrent øvd hver eneste dag og jobbet mot dette. Så det har vært en lang og hard prosess, men vi er veldig fornøyd med resultatet, sier måløyværingen som håper og tror at musikken vil treffe folket.

EP’en Escape besår av fire låter innen riffbasert rock, men også innfall av klassisk rock og poprock.

– Det er rett og slett den sjangeren vi tror låtene kler best og den sjangeren vi liker oss best i. Vi føler oss hjemme i denne musikken, forklarer Jørn om sjangervalget.

– Hvorfor har dere valgt å kalle EP’en for Escape?

– Det er fordi sangene har et gjennomgående tema om en slags reise. En prøver å komme seg, slippe «kjas og mas» og heller dra inn i den fila man vil være i. Stikke av til den plassen man ønsker å være, forteller han og utdyper:

– Det er jo basert på egne erfaringer. Det blir ofte slik når en lager musikk, det blir mange innspill fra det en har opplevd selv. Samtidig er det også ting man har sett. Dette er låter som vi i bandet kan relatere oss til og kjenne oss igjen i, og så håper vi at det er musikk som lytterne også vil kjenne seg igjen i.

Når EP’en er ute 22. mai, er tanken å legge låtene ut elektronisk på Wimp, Spotify og iTunes, i tillegg til et fysisk eksemplar. Så er håpet å reise ut på veiene.

– Det blir en del festivaler i sommer. Fosnavåg rock, Vanylvsråkk, Hellesyltdagane, Malakoff, til Finnsnes og til Ørsta for en trebåtfestival, ramser Jørn opp og håper at det blir flere konserter i vente.

– Vi håper at EP’en skal fungere slik at folk hører musikken vår hjemme og har lyst til å oppleve oss live, forklarer han og legger til at det planlegges en turné til høsten.

– Det er fortsatt i planleggingsfasen med Sony, men tanken er å få til en turné slik at vi får spredd musikken så godt som mulig. Så er håpet å få spilt inn de resterende låtene vi har, for vi har mange flere på lager som vi ønsker å samle til et album, forteller Trollebø-frontfiguren.

Men før den tid er det studier på gang for Jørn. Måløyværingen studerer musikk i Volda, og skal i slutten av mai holde bachelorkonsert.

Men det stopper ikke musikkdrømmen, og med EP’release en knapp uke før bachelorkonserten blir det hektiske tider.

– Vi håper å få til en releasekonsert 22. mai når EP’en kommer ut. Så nå ser vi på litt forskjellige muligheter og steder å spille, sier han.