Den første utgaven av Elvisfestivalen ble en stor suksess. Likevel satser arrangørene på nye navn og konsept.

– Johnny Fortuno spurte faktisk om å komme tilbake til Elvisfestivalen, men det fikk han ikke lov til i år, sier Helge Hjelle og ler.

– Men han skal få komme tilbake ved en senere anledning.

At en kjent elvisimitator ønsker seg tilbake til festivalen er selvsagt en stor glede og ære. Men Elvisfestivalen ønsker ingen reprise på fjoråret. De vil heller servere helt nye musikkopplevelser der kongen av rock er i sentrum.

At Elvisfestivalen satset nytt, gjorde også at en av fjorårets artister måtte i tenkeboksen. Det var nemlig ikke bare Fortuno som ønsket seg tilbake.

– Morgan Vøien hadde så lyst tilbake til Elvisfestivalen at han opprettet et nytt band, sier Hjelle som satte pris på det store pågangsmotet til Elvisimitatoren.

Nå gjester Vøien scenen under Elvisfestivalen med sitt splitter nye band.

– Så det eneste vi får høre igjen og som vi hørte under fjorårets festival, er det fantastiske orkesteret Sideshow Bob og Isak Søraa. Og det er jo helt naturlig at Isak skal spille også på årets Elvisfestival.

Elvisfestivalen har som mål å servere store musikalske opplevelser. Foruten om Vøien har også festivalen sikret seg artister fra fire forskjellige land. Blant annet en svært anerkjent elvisimitator fra USA.

– Ted Torris fra Orlando i USA kommer og han er regnet som en av de beste Elvis-imitatorene. Han vant Ultimate Elvis Tribute Artist både i 2011 og 2013, forteller Hjelle. I tillegg kommer Zelimir fra Slovenia og musikalsanger Francesca Leyland fra London til Elvisfestivalen.

Sistnevnte har blant annet sunget Les Miserables på musikalscener i Englands hovedstad.

– Det blir et kanonprogram og vi har satset på variasjon. Nytt av året er at det ikke bare er The King Himself, Elvis, som blir å høre i løpet av den tre dager lange festivalen.

– Vi har hentet inn Lasse Sagen som både har opptrådt og ser ut som Tom Jones. Så totalt blir det to-tre innslag i løpet av festivalen med 60-, 70- og 80-tallsmusikk, forteller Hjelle.