En dårlig sommer, værmessig sett, betyr bare godt nytt for Norgescupen.

– For dem som blir med på årets Norgescup, blir det enda bedre fiske enn de tidligere år, spår Børre Taklo i Nordfjord Havfiskeklubb.

Det er de som arrangerer Norgescupen under Måløy Havfiskefestival. Mens folk flest skulle gjerne sett en sommer der gradene kryper enda lengre oppover, ser Taklo fram til godt fiske nå som temperaturene er betraktelig lavere enn fjorårets sommer.

– Det er kaldere i vannet i år enn i fjor. I fjor var det jo rekordvarmt, mens det i år er kaldt, noe som er veldig bra for fisket. Det ligger an til fine rekorder, tror Taklo som dro i land flere store fisk bare for noen uker siden.

– Fiskene ligger som regel godt over 20 kilo.

Festivalen får skryt

I år er det noen færre påmeldte til årets Norgescup, men det er heller ikke nødvendigvis dårlig nytt for arrangørene. De forventer at påmeldingen vil nå 40–50 innen helga starter.

– Med litt færre med så blir det jo enklere å skaffe gode båter. Da blir det godt, effektivt fiske, slår Taklo fast. Første etappe går fredag og andre etappe lørdag, der en kan stille i klassene junior, kvinne og herre. Arrangørene har også et håp om at flere lokale deltar i konkurransen.

– Jeg tror det blir et veldig vellykket arrangement med god stemning i teltet med show. Det er mange tilreisende som kommer igjen år etter år og festivalen får mye skryt, sier han og roser Kaibutikken og Sport1 som har sponset gode premier.

Håper på en stor kveite

Under konkurransen blir en målt i størrelse på fiskene og mengden.

– Vi har ikke fått kveite på festivalene enda, men det er bare et tidsspørsmål før noen lander en skikkelig kveite. Det er stas å få, smiler Taklo, som nettopp har vært i Tromsø sammen med en gjeng fra Nordfjord Havfiskeklubb.

Turen til Tromsø, samt til Ålesund i mars og Måløy Havfiskefestival i sommer er en fast tradisjon for klubben.

– Vi er en gjeng som alltid drar til Tromsø for å fiske kveite og til Ålesund der det fiskes skrei og kysttorsk i store mengder, før det går videre til Havfiskefestivalen.