– Det var helt fantastisk. Jeg har ønsket å dra til Graceland i tyve år, sier Elvisfestivalen-aktuelle Isak Søraa om sitt første besøk til Elvis sitt hjem, Graceland.

17. mai ble en stor dag for måløyværingen Isak Søraa, også kjent som Isak-Elvis. Søraa som for første gang hørte Elvis som 10-åring og som har dyrket Elvis i en årrekke, fikk endelig besøke Graceland, Elvis' hjem i Memphis, det ultimate stedet for enhver Elvis-fans.

– Jeg føler halve Øyna har vært i Elvis sitt hjem og jeg er den siste i min familie som har vært der, sier Søraa og ler over at han slipper å høre maset om å besøke Graceland.

– Ikke noe for ethvert hjem

Søraa beskriver selv det første besøket i Graceland som både spesielt og fantastisk.

– Det var litt som en slags pilegrimsferd på en måte, ler Søraa før han utdyper:

– Det er spesielt å være der, gå rundt i hagen, gjennom rommet der gullplatene fra hele verden henger og draktene han brukte. Det er mye å se for en som kanskje er litt over gjennomsnittet interessert i Elvis, sier han og forklarer videre at første etasje av Elvis' hjem er åpent som museum, mens andre etasje stengt for publikum.

– Hele huset var spesielt og Priscilla (Elvis' ekskone, journ.anm.) var med å innrede mye av det. Det er ikke noe man gjør i ethvert hjem.

– Så du fikk ingen interiørtips?

– He-he, nei. Jeg har nettopp satt opp fullt studio i stua og har frihetsgudinna i spisestua, så ikke gi meg flere ideer.

Omgjort Domstein-dress

Men tilbake til start. Det var 1969 eller 1970 at Isak Søraa som 10-åring satt i stua og så på TV, da en mann i svart dress med fantastisk musikk dukket opp på fjernsynet.

– Jeg husket at jeg gledet meg til jeg ble litt mer voksen og likte slik musikk, mimrer han.

Men å bli Elvis-imitator starta ikke før mot slutten av 90-tallet da Isak kom hjem fra USA og ble med i koret Stormklang.

– Det var da Frode Helgestad dirigerte, og vi hadde med Sigbjørn Hals, Kjell Oldeide og Kristin Oldeide. En utrolig kreativ gjeng, forklarer Søraa og sier de satt opp showet B.B.B., Blues, Beat and boogie.

– Der var det en Las Vegas-sekvens der jeg var Elvis og Jan Erik Berg var Tom Jones. Ann-Karin Oldeide gjorde om en Domstein-kjeledress til et Elvis-kostyme, forteller han.

Det ble starten for Isak sin reise som Isak-Elvis. Domstein-dressen ble senere byttet ut med spesiallagde Elvis-dresser fra den amerikansk fabrikken som produserte Elvis sine antrekk, BK enterprises.

– Nå driver jeg og Jakob Hals mye med Two men one stage, der jeg gjør Elvis-show, mens han har country-show, så har vi et par tre timer i lag på slutten, sier Isak som ikke planlegger å gi seg som Isak-Elvis med det første.

– Og så lenge folk ler med meg, og ikke av meg, vil jeg fortsette.

– En religion for mange

At Isak skulle stå på scenen igjen under årets Elvisfestivalen var en selvfølge. Selv var han med å starte opp festivalen i fjor.

– Elvis er like levende i dag, som før 16. august 1977 da han døde, gjennom musikken, historien og folkene rundt ham. Det er blitt en religion for mange, dette. Folk gir sitt liv gjennom Elvis, som er fantastisk å se, sier Søraa som ser fram til festivalen.

– Jakob Hals, Randi Melheim og Annette Myre Silden tror jeg blir en av høydepunktene. Det er det ikke tvil om, smiler han.